Χαρταετοί στην αρχαία Νικόπολη και την Κασσώπη

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Γραφείο Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε Πρέβεζας προσκαλούν τους μαθητές των σχολείων Πρέβεζας στην κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου, προκειμένου να κατασκευάσουν τους δικούς τους χαρταετούς. Η δραστηριότητα θα λάβει χώρα την Πέμπτη (03/03) και Παρασκευή (04/03) το απόγευμα από τις 17.00~19.00.
Η προγραμματισμένη δράση περιλαμβάνει την κατασκευή χαρταετού με τον παραδοσιακό τρόπο και τη χρήση απλών φυσικών υλικών, όπως καλάμια και χαρτί.
Στόχος της δράσης είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την τέχνη κατασκευής του χαρταετού και μέσα από αυτή τη δημιουργική δραστηριότητα να επικοινωνήσουν με τους μεγαλύτερους
Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους κόλλες χαρτιού (γλασέ ή γκοφρέ κτλ.) ένα καρούλι σπάγκο, ένα σωληνάριο κόλλα, ένα ψαλίδι και μερικές εφημερίδες για την ουρά. Για τον σκελετό των χαρταετών θα διατίθεται από το μουσείο το απαραίτητο υλικό.

Ωστόσο, εξαιτίας του περιορισμένου χώρου οι ομάδες των μαθητών δεν θα υπερβαίνουν τον αριθμό των 25-30 ατόμων, επομένως παρακαλείστε να τηλεφωνείτε πρωινές ώρες (8.00~15.00) στη ΛΓ’ ΕΠΚΑ, προκειμένου να δηλώνετε συμμετοχή (τηλ. επικοινωνίας: 26820-89892 –Πετρούλα Τατσοπούλου). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμπλήρωση των ομάδων, ούτως ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα.Τα παιδιά είναι καλό να φορούν άνετα ρούχα.
Επίσης, την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας (07/03) καλούνται όλοι οι μαθητές με τους γονείς τους να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και να πετάξουν τους χαρταετούς που κατασκεύασαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: