Σήμερα η εκλογή αντιπεριφερειάρχη

Σήμερα στις πέντε το απόγευμα θα γίνει η εκλογή νέου αντιπεριφερειάρχη για την ενότητα της Άρτας, διαδικασία που μπορεί να είναι πρόωρη αλλά είναι επιβεβλημένη μετά τον τραγικό θάνατο του Κώστα Παππά σε τροχαίο δυστύχημα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για την ανάδειξη του νέου αντιπεριφερειάρχη, έχουν κληθεί τελικά να ψηφίσουν και οι 31 περιφερειακοί σύμβουλοι της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου και όχι μόνο αυτοί της Άρτας.

Στις τέσσερις μετά το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, έχει καλέσει σε συνάντηση τους περιφερειακούς συμβούλους του Νομού Άρτας. Στόχος είναι να αποφασιστεί στην διάρκειά της, το πρόσωπο που θα προταθεί ώστε η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει να έχει τυπικά χαρακτηριστικά.
Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει καμία εκτίμηση αν κάτι τέτοιο καταστεί εφικτό, καθώς οι φιλοδοξίες που υπάρχουν είναι πολλές και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τέσσερις από τους έξι περιφερειακούς συμβούλους έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη.
Την ίδια ώρα σύμβουλοι των άλλων τριών νομών είναι προβληματισμένοι από την διαδικασία που ακολουθείται καθώς εκτιμούν ότι η εκλογή αποτελεί εσωτερική υπόθεση των αρτινών συναδέλφων του και σημειώνουν πως ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει μία και μοναδική πρόταση από το Νομό Άρτας, την οποία απλά θα επικύρωναν με την ψήφο τους.

http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/7685-2011-02-15-19-06-44.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: