Παράταση για τη νομιμοποίηση σταβλικών εγκαταστάσεων μέχρι 31/12

Ικανοποίηση Καχριμάνη για την ΚΥΑ
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ν. Σηφουνάκη και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Αποστολάκη παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011 η εξαίρεση από την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων ή κτιριακών εγκαταστάσεων κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων.
Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α., όσοι κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι έχουν αυθαίρετες κτιριακές εγκαταστάσεις μπορούν να ξεκινήσουν την διαδικασία, υποβάλλοντας δικαιολογητικά στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων.


Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εκφράζει σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα το είχε θέσει κατ' επανάληψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ο κ. Καχριμάνης καλεί τους κτηνοτρόφους και πτηνοτρόφους και των τεσσάρων Νομών της Ηπείρου να εκμεταλλευτούν την δυνατότητα που τους παρέχεται, ούτως ώστε, πρώτα να νομιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις τους και στη συνέχεια να προβούν σε εκσυγχρονισμό τους.
«Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι στην περίοδο που διανύουμε, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και η απάντηση στην κρίση είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, που μπορούν να παραχθούν με σύγχρονα μέσα. Οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων θα βρίσκονται στο πλευρό των κτηνοτρόφων και των πτηνοτρόφων για να τους ενημερώσουν και να τους παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια» τονίζει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: