Τοπική Αυτοδιοίκηση: Κατά 15% λιγότεροι οι συμβασιούχοι το 2011

Μειωμένες κατά 15% θα είναι το 2011 οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού ή προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιου. Με την εγκύκλιο καλούνται οι δήμοι και οι περιφέρειες, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων, να εξετάσουν ενδελεχώς τις ανάγκες τους και να υποβάλουν τα αιτήματά τους μόνο για το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι τόσο για το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου όσο και για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου, τα αιτήματα των φορέων θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο έως τις 3 Μαρτίου 2011.
Το προσωπικό που θα απασχοληθεί σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκπαιδευτήρια θα έχει τη δυνατότητα να υπογράφει συμβάσεις διάρκειας ίσης με τη σχολική περίοδο. Επομένως, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να ζητήσουν προσωπικό ορισμένου χρόνου με διάρκεια σύμβασης έντεκα μηνών, όσο δηλαδή διαρκεί η σχολική περίοδος.
Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ακόμη ότι οι προσλήψεις τόσο του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου όσο και με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα είναι μειωμένες κατά 15% σε σχέση με το 2010. Επομένως, οι Γενικοί Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, καταλήγει η εγκύκλιος, θα πρέπει να χορηγήσουν εγκρίσεις λαμβάνοντας υπόψη τις αντίστοιχες που είχαν χορηγηθεί το έτος 2010, βάσει των στοιχείων που τηρούνται στις υπηρεσίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: