2η Ποδηλατοδρομία Ζωής και Αγάπης στην Ηγουμενίτσα

Την Τρίτη 15/2/2011στην Ηγουμενίτσα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, τα Τμήματα: Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Αγωγής και Πολιτιστικών θεμάτων της Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας με Υπεύθυνους την κ. Πελαγία Αηδώνη, την κ. Ειρήνη Παπαχρήστου και τον κ. Βασίλη Δόση αντίστοιχα, σε συνεργασία με το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ Ηπείρου, διοργάνωσαν ποδηλατοδρομία Ζωής και Αγάπης στην οποία συμμετείχαν μαθητές της Ε’ και ΣΤ΄ τάξης των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλης.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Α/ΜΙΑΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (φωτο)
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και τοπικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον εθελοντισμό και την προσφορά στο συνάνθρωπο και ειδικότερα η ένδειξη συμπαράστασης στο παιδί που αγωνίζεται να κερδίσει τη ζωή και την υγεία του. Μέσα από τέτοια εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις δίνεται η δυνατότητα μιας διαφορετικής προσέγγισης της γνώσης, πέρα από το ασφυκτικό πλαίσιο της σχολικής αίθουσας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης 280 και πλέον παιδιά φορώντας καπελάκια και μπλούζες με το λογότυπο του Συλλόγου ΦΛΟΓΑ, έκαναν το γύρο της πόλης με ποδήλατο συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το θέαμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς η πόλη πλημμύρισε με χρώμα και παιδικές φωνές δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα στην πόλη μας.

Ελπίζουμε η ποδηλατοδρομία αυτή, που αποτελεί πλέον θεσμό, να συμβάλλει στην ενδυνάμωση της γέφυρας προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπό μας.


Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο ΦΛΟΓΑ Ηπείρου, την Τροχαία Ηγουμενίτσας, τη Δημοτική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Πελαγία Αηδώνη, Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Α/θμιας
Ειρήνη Παπαχρήστου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής Α/θμιας
Βασίλης Δόσης, Υπεύθυνος Πολιτιστικών Θεμάτων Α/θμιας

Δεν υπάρχουν σχόλια: