Πάγκαλος κατά της "φασιστικής αντίληψης" του ΣΥΡΙΖΑ

Τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και τους αναρχικούς κατηγόρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος για την φραστική επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στο Παρίσι κατά την διάρκεια εκδήλωσης προς τιμή του Κώστα Γαβρά. Η αντιπροεδρία κάνει λόγο για "τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση" Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση της προβολής της ταινίας "Ζ".

Σημειώνει επίσης ότι όλα «όσα έγιναν στο Παρίσι, και στο Βερολίνο και ενδεχομένος να επαναληφθούν σε άλλες χώρες υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας.
Προσθέτει δε ότι αυτή η ενέργεια «δείχνει επίσης και την αντίληψή τους για τον πολιτισμό, την τέχνη και τους δημιουργούς θυμίζοντας τις χειρότερες εποχές των κάθε είδους απολυταρχικών καθεστώτων όταν οι δημιουργοί χαρακτηρίζονταν «εχθροί του λαού» ή «εχθροί του έθνους» και βασίλευε η λογοκρισία και οι διώξεις».
«Από την άποψη αυτή η προσβολή που διέπραξαν προς τον Κώστα Γαβρά είναι ξεκάθαρη απειλή για την ελευθερία της έκφρασης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αντιπροεδρία της κυβέρνησης.
Και συνεχίζοντας, θέτει τα εξής ερωτήματα: «Πώς η δημοκρατία θα προστατέψει αυτή την ελευθερία εντός και εκτός πανεπιστημιακών χώρων απέναντι στη φασιστική αντίληψη των αναρχικών και των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα «στο όνομα του λαού» να καθορίζουν ποιες εκδηλώσεις θα γίνονται και ποιοι ομιλητές μπορούν να μιλήσουν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους απειλές, υβριστικούς χαρακτηρισμούς και προ πάντων, σωματική βία;».

To βίντεο από την επεισοδιακή εκδήλωση στο Παρίσι








Δεν υπάρχουν σχόλια: