Πάλι φόλες στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Τραγικό θάνατο βρήκαν τρία σκυλιά στο Κουτσελιό
Τρία σκυλιά σε μόλις δύο ημέρες έχασε η οικογένεια Ευαγγελίδη στο Κουτσελιό από φόλες που ασυνείδητοι φρόντισαν να ρίξουν σε σημεία της περιοχής. Οι τετράποδοι φίλοι της οικογένειας δηλητηριάστηκαν από φόλες, με τα δύο μάλιστα σκυλιά να επιλέγουν να επιστρέψουν στο σπίτι της οικογένειας λίγο πριν ξεψυχήσουν.
Χθες το πρωί βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία συγκλονιστική εικόνα, καθώς το θηλυκό σκυλί που για αρκετά χρόνια φρόντιζαν, βρισκόταν στον προαύλιο χώρο, δηλητηριασμένο από φόλα.


Το δεύτερο σκυλί βρέθηκε δηλητηριασμένο στο δρόμο μπροστά από το Γυμνάσιο Κουτσελιού, ενώ το πρωί της Τρίτης ένα ακόμη σκυλί της οικογένειας είχε δηλητηριαστεί.
Σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαφορία ορισμένων περιοίκων, που επιλέγουν με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τα σκυλιά και τις γάτες της περιοχής.
Από την πλευρά της η Μαρία Ευαγγελίδου τόνισε πως υπόνοιες υπάρχουν, δυστυχώς όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις. «Καλώ εκείνους που ρίχνουν φόλες να μη βγάζουν το άχτι και την κακία τους στα ζώα. Αν τους ενοχλούν, ας παραπονεθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η οικογένεια Ευαγγελίδη δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει να φροντίζει τα σκυλιά, τις γάτες και τα υπόλοιπα ζώα που έχει στη φάρμα της. Τα σκυλιά αποτελούν τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου, και με αυτό το σκεπτικό θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους.

http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6163:2011-02-16-23-16-49&catid=36:top-news

Δεν υπάρχουν σχόλια: