Ο Κάρολος Παπούλιας στα «Ελευθέρια»

Άνοιξε από την Τετάρτη το απόγευμα η αυλαία των φετινών, 98ων Ελευθέριων των Ιωαννίνων, με την έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Από αύριο θα βρίσκεται στα Γιάννενα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, για να συμμετέχει στους εορτασμούς. Στις 12.30 το μεσημέρι θα είναι στο ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων» στο δήμο Δωδώνης, όπου θα καταθέσει και στεφάνι, ενώ αμέσως μετά θα πάει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Δωδώνης. Εκεί, θα τον υποδεχθεί ο δήμαρχος Κώστας Κατσανάκης και θα ακολουθήσει κινηματογραφικό αφιέρωμα και ομιλία του Σάκη Δάλλα.

Την Κυριακή το μεσημέρι στις 12, ο κ. Παπούλιας θα παρακολουθήσει τον αγώνα μεταξύ Ελλήνων και Ισπανών βετεράνων του μπάσκετ, ο οποίος θα γίνει τελικά στο κλειστό της Λιμνοποπούλας (και όχι στο πανεπιστημιακό όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί). Στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ο κ. Παπούλιας θα πάει στο Πνευματικό Κέντρο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Οργανωτικές διοικητικές δομές του ηπειρωτικού χώρου μετά το 1913». Εκεί, θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας και θα ακολουθήσει η ομιλία του καθηγητή Παναγιώτη Νούτσου με θέμα «Πριν και μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων». Στις 9 το βράδυ, θα φτάσει στο DuLac, όπου θα παρατεθεί προς τιμή του δείπνο από το δήμαρχο Ιωαννιτών Φίλιππα Φίλιο.Τη Δευτέρα το πρωί στις 10.30 θα παραστεί στη δοξολογία στη Μητρόπολη και αμέσως μετά θα πάει στην 8η Μεραρχία. Στις 11.05 θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων και στις 11.45 θα πάρει τη θέση του για το ξεκίνημα της παρέλασης. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί τη Λέσχη Αξιωματικών όπου θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα την απελευθέρωση της πόλης. Τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Αντώνη Σαμαρά, θα εκπροσωπήσει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος θα επισκεφθεί την πόλη από αύριο και θα παραστεί σε όλες τις εκδηλώσεις της Κυριακής και της Δευτέρας. Επίσης, στα Γιάννενα θα βρίσκεται και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου, τον οποίο θα τιμήσουν αύριο στις 20.30 με τιμητική πλακέτα στο αστυνομικό μέγαρο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου και η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου.
Και ο Ανδρέας Λοβέρδος στα Γιάννενα
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος θα κάνει σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης στους χώρους του νοσοκομείου Χατζηκώστα, την Κυριακή στις 6 το απόγευμα. Νωρίτερα το μεσημέρι, ο κ. Λοβέρδος θα διαιτητεύσει τον αγώνα μπάσκετ των παλαιμάχων, στο κλειστό της Λιμνοπούλας.
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/10284/2011-02-18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: