Εξομαλύνεται η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας

Στις 19:00 άνοιξαν οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας (Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλίσσης Αμαλίας, οδός Σταδίου, η Ακαδημίας αλλά και η Μητροπόλεως, η Φιλελλήνων κ.λπ.), καθώς τόσο οι διαδηλωτές όσο και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το Σύνταγμα. Παρ' όλα αυτά, περίπου 20 άτομα καθώς και διμοιρίες των ΜΑΤ εξακολουθούν να παραμένουν στο κέντρο.

Εντάσεις σημειώθηκαν το απόγευμα ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ομάδα διαδηλωτών ξήλωσε παγκάκια που ήταν τοποθετημένα στην πλατεία και έκαψε σε εστίες φωτιάς που άναψε στη μέση του δρόμου. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν, χρησιμοποιώντας χημικά. Στις 17:40 πραγματοποιήθηκε ακόμη μία προσαγωγή.

Η αστυνομία πραγματοποίησε 21 προσαγωγές ατόμων, 4- 5 εκ των οποίων εκτιμάται ότι θα συλληφθούν. Σύμφωνα με την αστυνομία, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 αστυνομικοί, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε ένα υπηρεσιακό όχημα.

Τα συνεργεία του δήμου έχουν πιάσει δουλειά, για να καθαρίσουν το κέντρο της Αθήνας ύστερα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά την ογκώδη πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: