Νέες εντάξεις έργων από τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Μετά από τη δημοπράτηση του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 6.461.700,00 €, που χρηματοδοτείται από τα μέτρα του Ε.Σ.Π.Α. και περιλαμβάνει την αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης παλαιάς τεχνολογίας σε όλη την έκταση του Δήμου Ηγουμενίτσας, ο Δήμος προχώρησε σε νέα δημοπράτηση και εντάξεις δράσεων στα μέτρα του Ε.Σ.Π.Α.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του αυτές είναι:

α)Δημοπράτηση του έργου αποχέτευση Νότιας Ενότητας (Δ.Δ. Λαδοχωρίου) προϋπολογισμού 5.412.000,00€
Το έργο αυτό περιλαμβάνει την ένταξη στο αποχετευτικό δίκτυο του τελευταίου τμήματος του Δήμου, την περιοχή Λαδοχωρίου.
Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται η ένταξη των πυκνοκατοικημένων περιοχών του Δήμου Ηγουμενίτσας στο δίκτυο αποχέτευσης .

Με αυτή την εργολαβία ολοκληρώνετε μια μεγάλη παρέμβαση προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος.
Ας θυμηθούμε λίγο παλαιότερα που περπατούσαμε στους δρόμους της πόλης , τις οσμές που «απολαμβάναμε» και πώς η κατάσταση έχει διαμορφωθεί σήμερα.
β) σε συνεργασία με τους Δήμους Παραποτάμου, Συβότων, Μαργαριτίου και την κοινότητα Πέρδικας, καταθέσαμε πρόταση προς την «Κοινωνία της Πληροφορίας», στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση Ε.Σ.Π.Α.», προϋπολογισμού 80.000,00 € με τίτλο «Ενοποίηση Υφιστάμενων Εφαρμογών Δήμου Ηγουμενίτσας και Προμήθεια Υποστηρικτικού Εξοπλισμού και Τυποποιημένου Λογισμικού».
Από αυτή τη δράση θα εξασφαλισθεί η παράλληλη και ταυτόχρονη συνλειτουργία όλων των πληροφοριακών συστημάτων του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας, και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του νέου Δήμου Ηγουμενίτσας. Η δημοπράτησή του είναι στις 15/10/2010 και η ολοκλήρωσή του υπολογίζεται πριν τις 31/12/2010.
γ) Στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακές Υπηρεσίες Δήμων Ψηφιακής Σύγκλισης» σε συνεργασία με τους Δήμους Παραποτάμου, Συβότων, Μαργαριτίου και την Κοινότητα Πέρδικας, καταθέσαμε δύο προτάσεις προϋπολογισμού 500.000,00 €. Αυτές είναι:
1. Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης Πολιτιστικών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Δήμου Ηγουμενίτσας
2. Ανάπτυξη Συστήματος Διαχείρισης Δικτύου Ύδρευσης Χώρων Πρασίνου, Οδικού Δικτύου και Υποδομών Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Με τις δύο αυτές δράσεις θα γίνει λεπτομερής καταγραφή και ψηφιοποίηση όλων των προαναφερθέντων, ώστε με μεγάλη ευκολία η νέα Διοίκηση του Δήμου θα έχει προσβασιμότητα προς αυτές, αλλά και έλεγχο, συντήρηση, διάθεση, κ.λ.π.
Προσωπικό στοίχημα και δέσμευση απέναντι στους συνδημότες μου του Δήμου Ηγουμενίτσας, σημειώνεται στην ανακοίνωση του δημάρχου Θωμά Πιτούλη, με την προηγούμενη αλλά και την Καλλικρατική του υπόσταση. Είναι η συνέχιση εντάξεων έργων και μελετών στα μέτρα του Ε.Σ.Π.Α χωρίς καθυστερήσεις και μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2010 που θα είμαι στην θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας

http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/6498-2010-10-13-06-07-38.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: