Τέλος Νοεμβρίου η εκκαθάριση

Στο τέλος Νοεμβρίου θα δοθεί η εκκαθάριση από την γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, χωρίς να προσδιορίζεται το ύψος της, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης. Στην ίδια ανακοίνωση, σημειώνεται ότι αποφασίστηκε η εισκόμιση γάλακτος και από περιοχές εκτός Ηπείρου, λόγω των αναγκών της εταιρίας και σημειώνεται πως η απόφαση αυτή δεν θέτει σε κίνδυνο την φέτα ως προιόν ονομασίας προέλευσης.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΒΓΗ ΔΩΔΩΝΗ κατά την τελευταία του συνεδράιση αποφάσισε ομόφωνα:
Μετά το θόρυβο, που δημιουργήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με τις τιμές αγοράς γάλακτος και την προμήθεια πρόβειου γάλακτος εκτός Ηπείρου, προς αποκατάσταση της αλήθειας η εταιρία ανακοινώνει :
1. Η Εταιρία δεσμεύεται ότι θα δοθεί η όποια εκκαθάριση όπως πάντα στο τέλος Νοεμβρίου, λαμβάνοντας υπ΄όψιν, όπως κάθε χρόνο, τα οικονομικά αποτελέσματα της 30ης Σεπτεμβρίου τα οποία δείχνουν θετικά και θα καθοριστούν οι νέες τιμές εκκίνησης της επόμενης γαλακτοκομικής περιόδου.
2. Λόγω της μεγάλης ζήτησης των προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος η βιομηχανία αποφάσισε την εισκόμιση γάλακτος και από περιοχές εκτός Ηπείρου. Η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ προβαίνει σε τέτοιες βοηθητικές ενέργειες μόνον αφού πάντα καλύπτει απόλυτα την εισκόμιση όλου του προσφερόμενου γάλακτος από την περιοχή της Ηπείρου διασφαλίζοντας την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων. Γι αυτό το σκοπό εξ άλλου στις προθέσεις της Γαλακτοβιομηχανίας είναι και η προώθηση προγράμματος ανάπτυξης της Αιγοπροβατοτροφίας της ΗΠΕΙΡΟΥ.
3. Το Δ.Σ. εγγυάται ότι θα διασφαλίσει, τόσο την ποιότητα, όσο και την ταυτότητα των προϊόντων προέλευσης (ΠΟΠ) ΦΕΤΑ που παράγει η ΔΩΔΩΝΗ. Μόνιμος στόχος μας είναι η ανάπτυξη της υπάρχουσας ζώνης γάλακτος.
4. Δηλώσεις και αναφορές, από όπου και να γίνονται, αφ' ενός μεν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφ' ετέρου δε, βοηθούν μόνον αυτούς που θέλουν να βλάψουν την ΔΩΔΩΝΗ και το επιχειρηματικό της μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: