Επεισοδιακό τετ α τετ Μπατζελή-αγροτών

Κατερίνα Μπατζελή: «Θα σπάσουμε το σάπιο παρελθόν και θα πάμε μπροστά»
,
«O λαός στις 4 του Οκτώβρη, μας έδωσε την εντολή με τον τσαμπουκά μας, να σπάσουμε το σάπιο παρελθόν και να πάμε μπροστά», είπε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή στη Στυλίδα, το μεσημέρι της Κυριακής όταν στελέχη του ΠΑΣΥ σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας και φώναζαν συνθήματα κατά της ακολουθούμενης αγροτικής πολιτικής και της ΕΕ.
\
Όλα έγιναν μέσα στο δημαρχείο της Στυλίδας όπου διεξαγόταν ανοιχτή εκδήλωση που είχε οργανώσει η υπουργός. Τα στελέχη του ΠΑΣΥ ζήτησαν να παρέμβουν για να καταγγείλουν παρόμοιες εκδηλώσεις, τις οποίες χαρακτήρισαν «φιέστα», τονίζοντας ότι θα πρέπει να διευρυνθεί ο διάλογος για την στήριξη του εισοδήματος. Παράλληλα, χαρακτήρισαν ως «κοροϊδία» την αποζημίωση στις ελιές με 2 € το δέντρο, μιας και όπως είπαν «δεν καλύπτει σε καμιά περίπτωση τις πραγματικές ζημιές που υπήρξαν».
Ένταση επικράτησε προς στιγμή, ανέβηκαν αρκετές φορές οι τόνοι μεταξύ των συγκεντρωμένων, ενώ λίγο αργότερα τα στελέχη του ΠΑΣΥ κάλεσαν τους αγρότες στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν με τρακτέρ στα διόδια της Πελασγίας, επέδωσαν το ψήφισμα τους στην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και αποχώρησαν.

«Αν δεν τολμήσουμε μεθοδικά, με δομές και πολιτικές, αυτός ο τόπος δεν θα πάει μπροστά και ούτε θα απομακρύνει τις πολιτικές δυνάμεις, που κάθε φορά που μια κυβέρνηση όπως το ΠΑΣΟΚ έρχεται σε ανοιχτό διάλογο με τον κόσμο, να λοιδορείται και να διασπάται αυτή η επαφή με τον κόσμο. Το ΠΑΣΟΚ, είναι λαός, κόμμα δυναμικό και δεν θα στερήσει κανένας αυτήν τη σχέση κοινωνίας- ΠΑΣΟΚ», είπε η κ. Μπατζελή, λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του ΠΑΣΥ από την αίθουσα.

Η υπουργός επιχείρησε μια ιστορική αναδρομή στις πρωτοβουλίες από το παρελθόν υπογραμμίζοντας ότι «παραλάβαμε και τις άλλες φορές καμένη γη» και συνέχισε τονίζοντας ότι «με την τόλμη μας κάνουμε ρήξεις.

Η κ. Μπατζελή, με αφορμή τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται, είπε ότι «ορισμένοι συνδικαλιστές και απλοί άνθρωποι σε πολλές περιφέρειες, περιφέρονται αυτήν την στιγμή και θέλουν να επαναληφθούν οι πολιτικές οι περυσινές με το πακέτο. Το κράτος κινδυνεύει να πληρώσει εις διπλούν αυτό το πακέτο». Μάλιστα η ίδια υπογράμμισε πως το 40% από το πράσινο πακέτο πήγε σε 5 νομούς και το 40% από τα χρήματα που διατέθηκαν, σε ένα προϊόν.

Η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζοντας πως «τις λάθος πολιτικές της θα πρέπει να τις πληρώσει όλη η κοινωνία».

Συγχρόνως, έστειλε μήνυμα ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα που προβάλλονται σε αυτή τη φάση, τονίζοντας πως «στον σχεδιασμό του αύριο δεν πρέπει να ξεχνάμε πού βρισκόμαστε» και έκανε αναφορά στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: