Αναγκαία η ενίσχυση των τοπικών αστυνομικών αρχών

Με τους αστυνομικούς διευθυντές της Ηπείρου συναντήθηκε
ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κ. Κασαπάκης

Την ευκαιρία και την δυνατότητα παράλληλα να ενημερωθεί διεξοδικά από τους καθ’ ύλην αρμόδιους για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την αστυνομία στην Ήπειρο είχε χθες ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κασαπάκης.
Ο τελευταίος, έφτασε για πρώτη φορά στα Γιάννινα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και την προαγωγή του από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σε Γενικό Επιθεωρητή και από το πρωί είχε συνεχείς συσκέψεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου Κ. Σκαλτσά και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των τεσσάρων νομών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν αρχικά οι στόχοι του αρχηγείου, με τον κ. Κασαπάκη να μεταφέρει τις προτεραιότητες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και να ζητά την απόλυτη εφαρμογή των εντολών που δίνονται από το κέντρο.
Κατανόησε, ότι στην περιφέρεια υπάρχουν ιδιαιτερότητες, αλλά και επιμέρους προβλήματα, διαφορετικά και ως προς την αιτία, αλλά και ως προς την αντιμετώπισή τους σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, τόνισε όμως πως η αστυνομία περνά σε μια νέα εποχή, προσπαθώντας να επιδείξει ένα νέο, περισσότερο ανθρώπινο, πρόσωπο, πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του.
Από την πλευρά τους οι Αστυνομικοί Διευθυντές της Ηπείρου και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σκαλτσάς παρουσίασαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της αντεγκληματικής πολιτικής για το 2009, με τις μεγάλες επιτυχίες στον τομέα της αντιμετώπισης της εισαγωγής των ναρκωτικών ουσιών από την γειτονική Αλβανία, καθώς επίσης και στην λαθρομετανάστευση.
Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό στη σύσκεψη τέθηκε και συζητήθηκε επί μακρόν το μείζον πρόβλημα των κλοπών τα δύο τελευταία χρόνια εικόνων και ιερών κειμηλίων από εκκλησίες της περιφέρειας.
Ειδικότερα ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Θ. Αγόρης ανέλυσε την κατάσταση όπως αυτή καταγράφεται από τις αστυνομικές αρχές, παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει και ζήτησε την ενίσχυση των τοπικών υπηρεσιών, όπου αυτό είναι εφικτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Επιθεωρητής δήλωσε γνώστης του προβλήματος τονίζοντας πως εξειδικευμένες υπηρεσίες της Αστυνομίας ασχολούνται επισταμένως με το ζήτημα, ενώ ήδη η Ιντερπόλ έχει λάβει τα σχετικά σήματα από την Ελληνική Αστυνομία.

anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: