Reuters: Στην ουρά για δωρεάν τρόφιμα

Παραγωγοί λαϊκών αγορών μοιράζουν δωρεάν λαχανικά έξω από το υπουργείο Γεωργίας
Πρώτο θέμα στο πρακτορείο Reuters έγινε η δωρεάν διανομή τροφίμων από τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην οδό Αχαρνών
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν την Τετάρτη, παραγωγοί λαϊκών αγορών έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στα πλαίσια της συγκέντρωσης τους, μοίρασαν δωρεάν τρόφιμα στο συγκεντρωμένο πλήθος (συνολικά 50 τόνους).
Παράλληλα, οι παραγωγοί της της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών μοίρασαν και φυλλάδια με τα αιτήματά τους και προϊόντα τους σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους.

Το θέμα έγινε πρώτη είδηση στο πρακτορείο Reuters, το οποίο κάλυψε τη διανομή με εκτενές ρεπορτάζ του
"Εκατοντάδες Έλληνες συνωστίζονται για δωρεάν προϊόντα. Ένας άντρας τραυματίστηκε ελαφρά από το συγκεντρωμένο πλήθος που έδινε μάχη για να φτάσει στους πάγκους και να προμηθευτεί λαχανικά. Οι Έλληνες υποφέρουν από την οικονομική κρίση", αναφέρει μεταξύ άλλων το ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Παρακάτω, φιλοξενούνται και δηλώσεις του Κώστα Μπάρκα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δηλώνει στο Reuters: "Αυτές οι εικόνες με εξοργίζουν. Εξοργίζομαι για τους ανθρώπους που δεν έχουν φαγητό, που δεν μπορούν να ζεσταθούν, που δεν βρίσκουν διέξοδο", λέει χαρακτηριστικά.
"Είναι δύσκολο. Ποτέ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο", δηλώνει επίσης η 65χρονη Παναγιώτα Πετροπούλου.
Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί διεκδικούν μεταξύ άλλων, μείωση της τιμής στο πετρέλαιο και στο αγροτικό ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά μηχανήματα και τα εφόδια, καθώς και στη διάθεση των αγροτικών προϊόντων, αλλά και κατάργηση των ταμειακών μηχανών.

Guardian: Στις φωτογραφίες της ημέρας η διανομή οπωροκηπευτικών
Ο Guardian επέλεξε να συμπεριλάβει μία από τις φωτογραφίες της Λουίζας Γουλιαμάκη από τη διανομή οπωροκηπευτικών έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο φωτογραφικό του λεύκωμα της σημερινής ημέρας.
Κάτω από τη φωτογραφία υπάρχει και η εξής λεζάντα:
"Athenians reach out for a bag of oranges during a free distribution of fruit and vegetables by farmers outside the Agriculture Ministry. The farmers are staging the event to protest against high production costs, including rising fuel prices".




Δεν υπάρχουν σχόλια: