Ν. Δένδιας: Ή Ήπειρος αποκτά Κέντρο Μεταναστών

Ετοιμάζεται ολοταχώς το παλιό ΚΤΕΟ Κακαβιάς
Μία σημαντική είδηση για την Ήπειρο προκύπτει από την ολιγόωρη επίσκεψη και συνεργασία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης με τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Η είδηση αφορά στη δημιουργία Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στην περιοχή, η οποία πλέον θα προχωρήσει άμεσα. Ο Υπουργός Νίκος Δένδιας, το επιβεβαίωσε πλήρως απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Epiruspost.gr. «Συζητήσαμε το θέμα διεξοδικά στη σύσκεψη που προηγήθηκε. Μου κατέστη σαφές ότι το Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών είναι απαραίτητο για την περιοχή. Μετά από αυτό λοιπόν θα προχωρήσει», τόνισε ο Υπουργός στη διάρκεια των δηλώσεών του.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε προηγηθεί με τους αξιωματικούς της Ηπείρου επισημάνθηκε το έντονο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών που υποχρεώνεται να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων και τονίστηκε ότι είναι αίτημα η λειτουργία Κέντρου ώστε να υπάρχουν προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο χώρος που προκρίθηκε ώστε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία είναι το παλιό ΚΤΕΟ στην Κακαβιά. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 200 άτομα. Βέβαια αυτό θα αποτελέσει προσωρινή λύση καθώς δεν διακόπτεται ο σχεδιασμός για μόνιμο Κέντρο.

Ο Υπουργός ρωτήθηκε και για τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν στην ετοιμότητα της ΕΜΑΚ, κατά την τετραήμερη επιχείρηση στην Τύμφη για τον εντοπισμό του άτυχου ορειβάτη. Ο Υπουργός δήλωσε γνώστης της κατάστασης όμως δεν θέλησε να κάνει κανένα παραπάνω σχόλιο, αλλά είπε ότι θα εξεταστεί υπηρεσιακώς.
Ο Υπουργός έφτασε στα Γιάννινα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι και στις έξι το απόγευμα προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κώστας Τρομπούκης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές των τεσσάρων Νομών και οι επικεφαλείς αξιωματικοί όλων των υπηρεσιών. Μετείχε επίσης και η διοίκηση της τοπικής Πυροσβεστικής. «Ήταν μία ξαφνική επίσκεψη, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να έχω εικόνα για την κατάσταση. Στη σύσκεψη μου ανέλυσαν όλα τα προβλήματα και είχαμε έναν πολύ χρήσιμο διάλογο», τόνισε ο Υπουργός.
Ο κ. Δένδιας από τα Γιάννινα δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σημειώνοντας ότι δεν συνηθίζει κάτι τέτοιο
http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/17347-2013-02-01-19-02-46.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: