Έκτακτη σύσκεψη φορέων του Νομού Θεσπρωτίας για ΤΕΙ και Λιμάνι

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης για τα λιμάνια και για την Ανώτατη και Τεχνολογική Εκπαίδευση έχουν σημάνει συναγερμό στην Ηγουμενίτσα. Η πρώτη ανάλυση των δύο σχετικών σχεδίων –«Αθηνά» και Λιμενικής πολιτικής- που βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση προκαλούν έντονο προβληματισμό στους τοπικούς φορείς

Αποτέλεσμα του προβληματισμού αυτού είναι η έκτακτη σύσκεψη που συγκαλείται τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στο χώρο του Δημαρχείου. Στη συνάντηση έχουν κληθεί ο Πρόεδρος του ΤΕΙ και οι Προϊστάμενοι των Τμημάτων του Ιδρύματος στην Ηγουμενίτσα, όπως επίσης η διοίκηση του ΟΛΗΓ και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος, προκειμένου να αναλύσουν τις αλλαγές που επιφέρουν τα δύο σχέδια και πόσο αυτές επηρεάζουν την τοπική κοινωνία.
Στη σύσκεψη θα παραστούν ο τοπικός βουλευτής Αντώνης Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και οι άλλοι δύο δήμαρχοι του Νομού, Φιλιατών Μηνάς Παππάς και Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινής γραμμής πλεύσης της πολιτικής ηγεσίας του Νομού Θεσπρωτίας εν όψει των μεγάλων αλλαγών που φέρνουν τα δύο νομοσχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: