Στο Εμίν Αγά ο τέως βασιλιάς και η οικογένειά του

Διήμερη επίσκεψη στα Γιάννινα πραγματοποιεί το Σάββατο και την Κυριακή ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος. Ο Κωνσταντίνος συνοδεύεται από τη σύζυγό του Άννα- Μαρία, τους δυο γιούς τους Παύλο και Νικόλαο και τα εγγόνια τους. Το απόγευμα του Σαββάτου η οικογένεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Εμίν Αγά και στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο χώρο.
Ο Κωνσταντίνος ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος, έκανε χιούμορ με τους φωτορεπόρτερ και τους οπερατέρ ενώ σχολίασε πως ο καιρός στην περιοχή δεν έχει αλλάξει.

«Συμπληρώνονται εκατό χρόνια από τότε που ο παππούς μου ήταν εδώ και ήταν μία ευκαιρία για τα εγγόνια μου και τα παιδιά μου να δουν την περιοχή. Είναι μία συγκινητική επίσκεψη... Από δω ξεκίνησε η απελευθέρωση των Ιωαννίνων» ανέφερε ο Κωνσταντίνος στις δηλώσεις που έκανε ενώ δεν απέφυγε να σχολιάσει την σημερινή κατάσταση της χώρας.
«Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα. Ο κόσμος υποφέρει κι αυτό πρέπει να αλλάξει γρήγορα. Υπάρχει κάποιο φως, οι ξένοι αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες μέρες. Δεν μας έχουν στην απομόνωση κι αυτό είναι καλό σημάδι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Όταν η Ελλάδα υποφέρει μόνο η ένωση μπορεί να μας βοηθήσει. Όλοι οι πολιτικοί έχουν υπόψιν τους πως αν δεν τα βρούνε ο κόσμος θα θυμώσει παραπάνω. Προσπαθούν να βρουν μία λύση» ανέφερε για να καταλήξει λέγοντας πως «αυτά δεν είναι δεν για μένα» εννοώντας οι δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου.
Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του ξεναγήθηκαν στο χώρο όπως και στο Μουσείο που λειτουργεί στο Εμίν Αγά ενώ εκεί τους περίμεναν λιγοστοί νοσταλγοί του βασιλικού καθεστώτος οι οποίοι τους επευφημούσαν.
Η τέως βασιλική οικογένεια θα βρίσκεται στα Γιάννινα και την Κυριακή όπου το πρωί θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων. Το μεσημέρι θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μέτσοβο
ΦΩΤΟ: Παρασκευή Παππά

http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/17654-2013-02-23-18-01-57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: