Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε έργα που εκτελούνται στην Π.Ε. Πρέβεζας

Την πρόοδο έργων που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, εξέτασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013. Συγκεκριμένα, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, επισκέφθηκαν διαδοχικά τη Φιλιππιάδα, το Αλιευτικό Καταφύγιο Παντοκράτορα, τη Βαλανιδοράχη και τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης.

Σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες στο 2ο Δημ. Σχ. Φιλιππιάδος

Στη Φιλιππιάδα, παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Δ. Γιολδάση επισκέφτηκαν το έργο κατασκευής προσθήκης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, που με προϋπολογισμό 1.250.000 ευρώ είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ. Οι εργασίες βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίσπευσή τους, προκειμένου να παραδοθεί το κτίριο σε χρήση τη νέα σχολική περίοδο.

Σε εξέλιξη οι ισοπεδώσεις του αναδασμού στη Βαλανιδοράχη

Αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο πραγματοποιούν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πρέβεζας για την ολοκλήρωση των ισοπεδώσεων στο έργο του αναδασμού της Βαλανιδοράχης, που πραγματοποιούνται με μηχανήματα της Περιφέρειας. Οι ισοπεδώσεις αφορούν έκταση 2.500 περίπου στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 1.200 αφορούν δημόσια έκταση στην οποία ολοκληρώθηκε ο αναδασμός και έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους οι τίτλοι κυριότητας.

Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου από τον Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος εξήρε το ζήλο των υπαλλήλων της Π.Ε. για την ολοκλήρωση των εργασιών και την παράδοση του έργου στους αγρότες. «Με ικανοποίηση διαπιστώνω ότι ένα ακόμη έργο υποδομής για τον αγροτικό τομέα στην Ήπειρο βαίνει προς ολοκλήρωση. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε τις ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη και δημιουργία θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε δρομολογήσει σειρά έργων που χρόνιζαν σε διάφορες περιοχές και τέτοιες παρεμβάσεις, έχουν μεγάλη αξία, το εύρος της οποίας θα διαπιστωθεί στη συνέχεια», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης

Η Αρχαία Νικόπολη ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη. Ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την αναβάθμιση – αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου, οι οποίες προχωρούν χάρη στην αποφασιστική συμβολή της Περιφέρειας και ειδικότερα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

«Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, - δήλωσε- είχαμε θέσει ως μια από τις βασικές προτεραιότητες την ανάδειξη της Αρχαίας Νικόπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Ήπειρο, αλλά και στήριγμα της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. Το σημερινό έργο, με το οποίο αλλάζει θεαματικά η μέχρι πρότινος κατάσταση του Αρχαιολογικού χώρου, είναι αποτέλεσμα της οργανωμένης και συστηματικής προσπάθειάς μας. Υλοποιείται χάρη στην διάθεση πίστωσης 100.000 ευρώ από την Π.Ε. Πρέβεζας για τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εργασίες και έτσι στη συνέχεια και με τη δική μας συνδρομή επιτεύχθηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 1,5 εκ. ευρώ. Η Περιφέρεια παράλληλα εκπονεί τη μελέτη για τη δημιουργία οδικού άξονα που θα συνδέει την Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας με την πόλη της Πρέβεζας, παρακάμπτοντας τον αρχαιολογικό χώρο που σήμερα κόβεται στα δύο».

«Απώτερος σκοπός μας είναι να εντάξουμε το μνημείο της Αρχαίας Νικόπολης στα μνημεία της UNESCO. Συνεργαζόμαστε στενά με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και παράλληλα, με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης, προωθούμε τη δημιουργία ενός Δικτύου Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, που θα αποτελεί ένα νέο τουριστικό προϊόν που θα τονώσει την οικονομία συνολικά της Περιφέρειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, για να προσθέσει: «Η Π.Ε. Πρέβεζας παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αγωνίζεται και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προωθήσει και να ολοκληρώσει σημαντικά έργα υποδομής σε κάθε περιοχή της και παράλληλα να τονώσει την επισκεψιμότητα και την οικονομία της».

Το Καταφύγιο Αλιευτικών σκαφών Παντοκράτορα

Ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε επίσης το Καταφύγιο Αλιευτικών σκαφών στον Παντοκράτορα του Δήμου Πρέβεζας, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 3,5 περίπου εκ. ευρώ και το οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιβλεπουσών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πρέβεζας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

* Τέλος ο Περιφερειάρχης παρέστη στην εκδήλωση κοπής της πίτας της Π.Ε. Πρέβεζας, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Απηύθυνε ευχές στους εργαζόμενους, τους ευχαρίστησε για την ως τώρα συνεργασία τους και τους ζήτησε να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αρτιότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Τις δικές του ευχές έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Ν. Ανατολιωτάκης, Β. Γιολδάσης, Γ. Ζιάκκας και Δήμητρα Αναγνώστου.




Δεν υπάρχουν σχόλια: