Εκδήλωση της Περιφέρειας Ηπείρου για τις ΜμΕ

Εκδήλωση με θέμα: «Προϊόντα αγροδιατροφικού τομέα και τρόποι καινοτομίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του εγκεκριμένου έργου HIDDEN – MED PROGRAMME. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Serai (έναρξη 10 πμ – λήξη 5:00 μ.μ).
Το έργο“Hidden” το οποίο συντονίζεται από την Περιφέρεια Ηπείρου (Επικεφαλής Εταίρος σε διακρατικό σχήμα) στοχεύει στη δημιουργία μιας μεγάλης «συμμαχίας» φορέων και επιχειρήσεων που θα συνεργαστούν με στόχο την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Μεσογείου μέσω της «ήπιας» καινοτομίας.

Τι δυνατότητες δίνει το έργο; Πληροφορεί τους επιχειρηματίες για νέες ιδέες και εργαλεία για τις καινοτόμες μεθόδους οργάνωσης των επιχειρήσεών τους, ανοίγει νέους δρόμους για την κοστολόγηση και την προώθηση των προϊόντων τους. Η ήπια καινοτομία δύναται να γίνει «όπλο» και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ήπειρο.
Στην εκδήλωση η οποία είναι ανοιχτή για τους επιχειρηματίες του κλάδου θα γίνει παρουσίαση του έργου Hidden, ενώ αξιόλογοι ομιλητές θα αναπτύξουν θέματα όπως:
-καινοτομία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,
-δυνατότητες εξαγωγών,
-προώθηση βιολογικών προϊόντων,
-καινοτόμες μέθοδοι στο σχεδιασμό και συσκευασία βιολογικών προϊόντων,
-από την καινοτομία στη μοναδικότητα της ζωικής παραγωγής της Ηπείρου,
-με ποια κριτήρια επιλέγουν νέα και διαφορετικά τρόφιμα και ποτά οι Ευρωπαίοι καταναλωτές: μερικές έξυπνες κινήσεις των ανταγωνιστών μας, θα είναι στη διάθεση όλων των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
-Τέλος, θα παρουσιαστεί ένα ερωτηματολόγιο με τη συμπλήρωση του οποίου οι επιχειρηματίες αυτοαξιολογούνται, «βάζουν βαθμό» στη δράση τους. Είναι το πρώτο βήμα για να αξιολογήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τις ικανότητές τους στην καινοτομία και να δουν τη θέση τους στην αγορά σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριές τους. Το ερωτηματολόγιο θα είναι στη διάθεση όλων των επιχειρηματιών που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους αποστέλλοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο fax 26510 34054 ή στο e-mail ptaipir@otenet.gr (τηλ. επικοινωνίας: 2651034054). H πρόσκληση καθώς και η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα: www.php.gov.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: