Ελπίδες για τα τμήματα του ΤΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, υπό τον Υπουργό Κ. Αρβανιτόπουλο, για την τύχη των τμημάτων του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου Αθηνά.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής του Νομού Αντ. Μπέζας, ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Πιτούλης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Ευριπίδης Γκλαβάς και οι καθηγητές κ.κ. Τσίνας, Γκόγκας, Βλαχόπουλος και Κανλής.

Ανυποχώρητο στην αλλαγή του τίτλου του τμήματος Ξένων Γλωσσών σε Διοίκησης Επιχειρήσεων φάνηκε το Υπουργείο, κάνοντας μάλιστα λόγο για αναβάθμιση του πτυχίου των σπουδαστών και επισημαίνοντας την έλλειψη επαγγελματικών δικαιωμάτων και άρα επεγγελματικής αποκατάστασης των σπουδαστών του τμήματος, άφησε όμως ανοιχτό το παράθυρο της εισαγωγής στο τμήμα και από το πρώτο επιστημονικό πεδίο όπως ζητούσαν οι καθηγητές του τμήματος, ενώ δεσμεύτηκε για λειτουργία κατεύθυνσης Ξένων Γλωσσών και Διοίκησης Επιχειρήσεων καταργώντας και στην ουσία και τυπικά το Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων και ως κατεύθυνση. Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, πρότεινε και τη δημιουργία Τμήματος Διαμετακομιστικού Εμπορίου και Συνδυασμένων Μεταφορών, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της περιοχής από το λιμάνι και την Εγνατία Οδό.
Ελπίδες υπάρχουν και για παραμονή του τμήματος Ιχθυοκομίας - Αλιείας, είτε ως αυτόνομο τμήμα, είτε με την υπαγωγή του ως παράρτημα της Ζωικής Παραγωγής της Άρτας, με έδρα την Ηγουμενίτσα, σενάριο που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες.
Σε κάθε περίπτωση η διαβούλευση του σχεδίου Αθηνά ολοκληρώνεται στις 7 Μαρτίου και μετά αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου.
http://www.vdella.com/paideia/6096-2013-02-19-17-22-32.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: