Ο Γεν. Γραμματέας της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης κ. Δημήτριος Κατσάνος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος

Της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας.
Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Esslingen(Am Neckar), τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Γεν. Γραμματέα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης και θεολόγου και διακόνου κ. Δημήτριου Κατσάνου από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αριανζού κ. Βαρθολομαίο. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος, ομίλησε εκ βάθους καρδίας και έδωσε πατρικές νουθεσίες στον χειροτονούμενο τονίζοντας την υψηλή του αποστολή στη σύγχρονη κοινωνία.

Στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν 8 πατέρες. Από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας οι π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, π.Ιωάννης Τσουλούλης, π. Μιχαήλ Νεονάκης, π. Χρήστος Νούλας και π. Κωνσταντίνος Ζαρκανίτης. Από το Άγιο Όρος και την Αδελφότητα των Θωμάδων, που φημίζονται για την καλλιφωνία τους, ο π. Φίλιππος και από την Ελλάδα ο Στρατιωτικός Ιερέας του Β΄ Σώματος Στρατού αρχιμανδρίτης π. Σωσίπατρος Σαββίδης.
Στον κατάμεστο Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκτός των πιστών της Ενορίας του Esslingen και της Ενορίας Ludwigshafen που προέρχονταν ο π. Δημήτριος, παρευρέθηκαν πολλές Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες από την περιοχή του Esslingen αλλά και από άλλες γειτονικές περιοχές με επικεφαλής τον γραμματέα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Bietigheim κ. Λάμπρο Νάστα. Τέλος παραβρέθηκαν πολλοί πιστοί από την Ενορία Μεθοδίου και Κυρίλλου Kirchheim Unter Teck, όπου ο π. Δημήτριος ανέλαβε από 1.1.2013 εφημέριος και ιερατικός Προϊστάμενος.
Στη δεξίωση που ακολούθησε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας όπου η Πρεσβυτέρα Αγγελική του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Νεονάκη μαζί με τις κυρίες της Διακονίας είχαν ετοιμάσει πλούσιο γεύμα, συμμετείχαν και ιερείς κοντινών Ενοριών όπως ο π. Ζαχαρίας Μπατζακάκης, ο π. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο π. Αναστάσιος Ζερτελίδης, οι οποίοι εξέφρασαν στον π. Δημήτριο τη συμπαράστασή τους στο θεάρεστο έργο που αναλαμβάνει και του ευχήθηκαν να ευαρεστεί Θεώ και ανθρώποις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: