Το έπος του Βάγκνερ σε υψηλή ανάλυση

Σε πιο επικά μονοπάτια βαδίζει αυτό το Σάββατο η σειρά ζωντανών αναμεταδόσεων όπερας από τη Μητροπολιτική της Νέας Υόρκης, σε εκπομπή και οθόνη υψηλής ευκρίνειας, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σειρά στις 2 Μαρτίου παίρνει ο «Πάρσιφαλ» του Ριχάρδου Βάγκνερ, στις 7 το απόγευμα (βλ. παρακάτω για πληροφορίες εισιτηρίων). Ερμηνεύει ο παγκοσμίου φήμης τενόροςΓιόνας Κάουφμαν, στον ομώνυμο ρόλο, σε μια νέα παραγωγή της μυστικιστικής όπερας του Βάγκνερ, που πραγματεύεται τον πειρασμό και τη σωτηρία.

Μαζί του στη σκηνή, η Καταρίνα Νταλάιμαν στον ρόλο της Κούντρι, της μυστηριώδους γυναίκας που δελεάζει τον Πάρσιφαλ. Ο Πέτερ Ματέι στο ντεμπούτο του στον ρόλο του Άμφορτας, του Βασιλιά των Ιπποτών του Αγίου Δισκοπότηρου, ο Ρενέ Πάπε στο ρόλο του σοφού, γέρου ιππότη Γκούρνεμαντζ και ο Εβγκένι Νικίτιν στον ρόλο του μάγου Κλίνκσορ. Διευθυντής ορχήστρας είναι ο Ντανιέλε Γκάτι. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Φρανσουά Ζιράρ στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Ο σκηνοθέτης σχετικά με την παράσταση, τόνισε: «Ο Parsifal δεν είναι απλώς μια όπερα, είναι μια αποστολή. Στο τέλος της ζωής του, ο Wagner προσπαθούσε να συμβιβάσει όλες τις όψεις της πνευματικότητάς του. Είναι ένα ιερό κείμενο αφιερωμένο στην ιστορία της μουσικής». Υπενθυμίζεται ότι οι πόρτες της αίθουσας κλείνουν στις 18.55΄. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος στην αίθουσα θα είναι δυνατή μόνο στο διάλειμμα.
Info
«Πάρσιφαλ», όπερα του Βάγκνερ
Συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», Σάββατο 2 Μαρτίου, 19.00. Η γενική είσοδος κοστίζει 20 ευρώ, οι άνεργοι πληρώνουν 15 ευρώ (με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας), όπως και τα παιδιά. Τα ομαδικά εισιτήρια (άνω των 20 ατόμων) κοστίζουν 15 ευρώ και διατίθενται μόνο από την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εκατό φοιτητικά επιδοτούμενα εισιτήρια διατίθενται στην τιμή των 5 ευρώ και προπωλούνται μόνο από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης». Γι’ αυτά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. με την επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας. Το πανεπιστημιακό λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 18.00΄ από την Περιφέρεια Ηπείρου και θα επιστρέψει από την Πανεπιστημιούπολη προς την Περιφέρεια, μετά το τέλος της παράστασης. Η προπώληση γίνεται από το γραφείο Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Μεταβατικό Κτήριο τηλ. 26510 07524
ΔΕ-ΠΑ 8.00 – 14.00), τον «Ελευθερουδάκη» (Σπ. Κατσαδήμα 7 Ιωάννινα Τηλ. 26510 75880). Επίσης, πωλούνται μόνο τη μέρα της παράστασης στο συνεδριακό κέντρο από τις 17.30. Για τους κατόχους μειωμένων εισιτηρίων, είναι απαραίτητη η επίδειξη της φοιτητικής ταυτότητας ή της κάρτας ανεργίας, κατά την προσέλευση στην αίθουσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: