Μια διάλεξη για την ιστορική οικολογία

Την προσεχή Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στις 18.30 θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων διάλεξη από τον Όλιβερ Ράκαμ, επίτιμο καθηγητή Ιστορικής Οικολογίας του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ, εταίρο της Βρετανικής Ακαδημίας.
Το θέμα της είναι «Trees, Forests and People in Ancient and Modern Greece» (Δέντρα, Δάση και Άνθρωποι στην Αρχαία και Σύγχρονη Ελλάδα) και θα γίνει στα αγγλικά. Την εκδήλωση διοργανώνουν η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Ηπειρωτικών Σπουδών.

Ο κ. Ράκαμ είναι διεθνούς φήμης επιστήμονας, βαθύς γνώστης, μεταξύ άλλων, του φυσικού περιβάλλοντος της νότιας Ευρώπης και της διαχρονικής σχέσης του με τις ανθρώπινες κοινωνίες και τον πολιτισμό. Στα Γιάννενα θα βρεθεί ως συνεργάτης του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θαλής» Στα ελληνικά, κυκλοφορεί το βιβλίο του «Η Δημιουργία του Κρητικού Τοπίου», από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: