Συμμετοχή δημάρχου Ηγουμενίτσας σε συσκέψεις

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος, συμμετείχε σε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, με αφορμή τις εξελίξεις που επιφέρει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το υπό διαβούλευση σχέδιο «Αθηνά» και κατ’ επέκταση τις αρνητικές επιπτώσεις σε πόλεις όπου λειτουργούν Ιδρύματα τα οποία οδηγούνται είτε σε κλείσιμο, είτε συγχωνεύονται με άλλα και μεταφέρονται.

Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ και Δήμαρχοι πόλεων με πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα κατέθεσαν τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης για το Πρόγραμμα, ζητώντας την άμεση απόσυρσή του, με τη μορφή που αυτό παρουσιάστηκε και τη διαβούλευση, με τη συμμετοχή των ιδίων.
Η κατάργηση αποκεντρωμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δημιουργεί σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές επιπτώσεις και ταυτόχρονα θέτει την ταφόπλακα σε κάθε αναπτυξιακή προοπτική της περιφερειακής Ελλάδας, όπως σημείωσε η ΚΕΔΕ, επισημαίνοντας ότι καμία προσπάθεια αλλαγής του χάρτη των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, δεν θα ευδοκιμήσει χωρίς τη συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συζητήθηκαν τόσο γενικότερα θέματα που αφορούν το σχέδιο, όσο και ειδικότερα, ενώ σε ότι αφορά το Παράρτημα του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα, σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση, αποκλειστικά φορέων του Νομού αυτή τη φορά, με τον Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο.

Ο κ. Κάτσινος, παρέστη επίσης σε άλλη σύσκεψη της ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή του Γ.Γ Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Μουτζούρη και συνεργατών του, με θέμα τις χερσαίες Λιμενικές Ζώνες και την εκπόνηση των Στρατηγικών Σχεδίων Ανάπτυξης των Λιμένων σε απόλυτη εναρμόνιση με τις προτεραιότητες και τις λειτουργίες των πόλεων.
Συμφωνήθηκε, οι Οργανισμοί να επικαιροποιήσουν το επιχειρησιακό τους σχέδιο (Master Plan) όπου αυτό έχει εκπονηθεί και στη συνέχεια να τεθεί στην κρίση των Δημοτικών Συμβουλίων. Ενώ θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση με σκοπό τα Τμήματα που δεν συνδέονται λειτουργικά με τα λιμάνια, να αποδοθούν στους Δήμους.


Τέλος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας συμμετείχε σε συνάντηση του Προεδρείου της ΚΕΔΕ με τα Προεδρεία των Συλλόγων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι το Πρόγραμμα θα πρέπει να εξακολουθήσει συγχρηματοδοτούμενο, για τη διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων σε αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: