Παραμένει ο βιοχημικός αναλυτής του ΕΟΠΥΥ στην Ηγουμενίτσα

Με την αριθ. πρωτ. 4960/31.1.2013 απόφαση του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) κ. Ελευθέριου Παπαγεωργόπουλου, ανακλήθηκε η με αριθ. πρωτ. 451/7.1.2013 προηγούμενη απόφαση του Αν. Γενικού Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ, με την οποία είχε ζητηθεί η μεταφορά του βιοχημικού αναλυτή από τη ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας στη ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων.
Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Αντώνης Μπέζας, με την από 22.1.2013 επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, είχε ζητήσει να ανακληθεί η απόφαση του Αν. Γενικού Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στην περίπτωση που δε διασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού στη Θεσπρωτία και να παραμείνει ο αναλυτής στην Ηγουμενίτσα.
Η επιστολή του Βουλευτή Θεσπρωτίας Αντώνη Μπέζα

Αθήνα, 22.1.2013

Προς τον κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλο
Πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Με πρόσφατη απόφαση του Αν. Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού και δική σας σύμφωνη γνώμη, ο βιοχημικός αναλυτής της ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας θα μετακινηθεί στη ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων και η ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας θα λειτουργεί ως αιμοληπτήριο με τα δείγματα να μεταφέρονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ιωαννίνων.
Επειδή η απόφαση αυτή θα οδηγήσει στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες της Θεσπρωτίας, παρακαλώ να με πληροφορήσετε για όλα τα δεδομένα της μέχρι σήμερα λειτουργίας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου της ΝΜΥ ΕΟΠΥΥ Ηγουμενίτσας (στατιστικά στοιχεία εξετάσεων, ωράριο λειτουργίας του Εργαστηρίου, είδος των μικροβιολογικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Εργαστήριο και αυτών που πραγματοποιούνται εκτός Εργαστηρίου, αριθμός συμβεβλημένων ιδιωτικών Εργαστηρίων, προσωπικό που υπηρετεί, αν υπάρχει βιοχημικός αναλυτής σε άλλο δημόσιο φορέα στην Ηγουμενίτσα κλπ).
Με βάση τη χρηστή διοίκηση, η απόφαση αυτή θα μπορεί να γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία, μόνο στην περίπτωση που εκτός από την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων των Ιωαννίνων, δε θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα (αυξημένο κόστος, καθυστερήσεις κλπ) στους ασφαλισμένους του Οργανισμού στη Θεσπρωτία. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να ανακληθεί.
Με εκτίμηση,
Αντώνης Εμμ. Μπέζας

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας ( ΕΟΠΥΥ)



Δεν υπάρχουν σχόλια: