Διασυνοριακή έκθεση τέχνης στην Ηγουμενίτσα

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετέχει στο Εταιρικό Σχήμα του Έργου: «TUR.GRATE2: InteGRATEd actions to promote sustainable ToURist development », που υλοποιείται στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος «IPA ADRIATIC 2007 – 2013» με κωδικό Έργου: 049.
Μία από τις δράσεις του Έργου είναι η Δράση 9.1: «Πραγματοποίηση διασυνοριακής έκθεσης τέχνης». Η δράση στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση των πηγών διασυνοριακής τέχνης με τον προγραμματισμό ενός κοινού χώρου επίδειξης των πολιτιστικών έργων τέχνης. Κεντρικός στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της υφιστάμενης τουριστικής και πολιτιστικής προσφοράς των δημόσιων υπηρεσιών.

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΛΒ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ από 17 έως 31 Αυγούστου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 17 Αυγούστου και ώρα 8.30. Στην έκθεση Τέχνης θα συμμετέχουν, με τα έργα τους (πίνακες και γλυπτά), καλλιτέχνες από τις περιοχές των εταίρων του Έργου: Mesagne, Nardo, Latiano (Ιταλία), Bar (Μαυροβούνιο), Tirana, Dures (Αλβανία) και Θεσπρωτία. Η Έκθεση έχει τον τίτλο: «τα χρώματα των συνόρων», ο οποίος θα είναι κοινός για όλους τους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: