Ξεκίνησε τη λειτουργία του το υγειονομείο Κακαβιάς

Ξεκίνησε από χθες τη λειτουργία του το υγειονομείο Κακαβιάς με στόχο την πρόληψη και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Σε χώρο του Τελωνείου Κακαβιάς με προσωπικό από το Κέντρο Υγείας Δελβινακίου και το νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα» και με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου θα γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι με στόχο την αποφυγή πρόκλησης κινδύνων για τη δημόσια υγεία.
Με σχετική κυβερνητική απόφαση κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου που με εντολή του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη ξεκίνησαν την αναζήτηση και καταγραφή των χώρων όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν υγειονομεία.


Στο νομό Ιωαννίνων κατατέθηκαν δύο προτάσεις, στα Τελωνεία Κακαβιάς και Μέρτζιανης, στο νομό Θεσπρωτίας το Τελωνείο Μαυροματίου και το λιμάνι Ηγουμενίτσας, και στο νομό Πρέβεζας το λιμάνι Πρέβεζας.Σύμφωνα με το διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου Γιάννη Νικόπουλο, μετά την σχετική καταγραφή και με την στήριξη του Κέντρου Υγείας Δελβινακίου και του υποδιοικητή του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» Φ. Βάββα ξεκίνησε η λειτουργία του υγειονομείου στην Κακαβιά.
Αυτό είναι στελεχωμένο με γιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό και επόπτες δημόσιας υγείας. Σε ξεχωριστό χώρο λειτουργεί και το κτηνιατρείο.
Όπως σημείωσε ο κ. Νικόπουλος, το υγειονομείο αποτελεί ουσιαστικά το «άγρυπνο μάτι» των υγειονομικών υπηρεσιών στις πύλες εισόδου της χώρας όπου μέσα από τους απαραίτητους ελέγχους εξετάζεται το φυτικό και ζωϊκό βασίλειο καθώς και οι άνθρωποι.
Το πρόσφατο παράδειγμα με τον μεταδιδόμενο ιό μέσω των κουνουπιών αποδεικνύει τη σπουδαιότητα των υγειονομείων και του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν για τη χώρα μας αλλά και για την παγκόσμια υγεία, συμπλήρωσε.
Ο κ. Νικόπουλος υπογράμμισε ακόμη τη σημασία των υγειονομείων για την παροχή πρώτων βοηθειών και υπηρεσιών περίθαλψης σε όσους μετακινούνται μέσω του Τελωνείου Κακαβιάς.
http://www.epirusonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10000:2011-08-09-22-46-25&catid=36:top-news


Δεν υπάρχουν σχόλια: