Όταν η κρατική οικονομία φιμώνει τον τύπο…

Γράφει ο Γιάννης Βέλλης

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση για να δείξει καλό πρόσωπο σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. περικόπτει τα πάντα με ευκολία. Αφού οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ιδιοκτήτες ακινήτων κ.λπ. δίνουν όλο και λιγότερα στον κρατικό κορβάνα, στη σειρά προστέθηκαν και τα έντυπα των συλλόγων, οργανισμών, φορέων που διακινούνταν με μειωμένο ταχυδρομικό τέλος – μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων – σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Κάποιο “φωτεινό” μυαλό στο Υπουργείο έκρινε ότι η παροχή μειωμένου τέλους ήταν μια μεγάλη σπατάλη που θα έπρεπε να εξαλειφθεί!… Και μάλιστα ύπουλα μέσα στον Αύγουστο που όλοι λείπουν από την έδρα τους ή δεν συνεδριάζουν τα Διοικητικά τους Συμβούλια ώστε να αντιδράσουν ή να πιέσουν στο να αλλάξει κάτι. Λυπάμαι που αυτή η κυβέρνηση κάνει ένα σωστό μέτρο και παράλληλα δέκα λάθος πάνω στον πανικό της να μαζέψει χρήματα για τους ξένους δανειστές μας. Ίσως από την άλλη η σιωπή των εντύπων, που ενοχλούν με την κριτική και ενημέρωση που κάνουν τελευταία, είναι προτιμότερη στη νέα εποχή που βιώνει η Ελλάδα…
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι φορείς, σύλλογοι, οργανισμοί που θυσιάζονται στα πλαίσια της υπανάπτυξης του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, δεν θα πρέπει να αποδεχθούν αυτή τη μίζερη κατάσταση και παράλληλα να αντιδράσουν τώρα. Γιατί στη συνέχεια μπορεί αντί η Πολιτεία να στηρίζει την όποια προσπάθειά τους να τους ζητάει και χρήματα για να συνεχίσουν την ύπαρξή τους!… Όλα τα περιμένουμε, πια.
Ελλάδα, όλα τα ζεις!
http://thesprotiapress.wordpress.com/2011/08/03

Δεν υπάρχουν σχόλια: