Φωτογράφηση στο Φοινίκι.

Όλο και πληθαίνουν οι φωτογράφοι που επιλέγουν για την φωτογράφηση των νιόπαντρων ανοικτούς χώρους εγκαταλείποντας σταδιακά την κλασική φωτογράφηση στο στούντιο μετά το μυστήριο. Το φυσικό περιβάλλον αναδεικνύεται σε ένα εντυπωσιακό φόντο για τις φωτογραφίσεις γάμου όπου ένας καλός φωτογράφος μπορεί να ξεδιπλώσει τις όποιες καλλιτεχνικές αρετές διαθέτει.
Ένα τέτοιο χώρο επέλεξε ο γνωστός και ταλαντούχος φωτογράφος Βασίλης Σακαρέλης για την φωτογράφηση του Βαγγέλη και της Αικατερίνης οι οποίοι με υπομονή δεχόντουσαν αγόγγυστα τις εντολές του φωτογράφου.
Ο παραδοσιακός οικισμός Φοινικίου με τα πλούσια αρχιτεκτονικά στοιχεία που διαθέτει δεν μπορεί να αφήσει ασυγκίνητο κανένα καλλιτέχνη φωτογράφο.
Πολύτιμη συνεργάτρια του Βασίλη Σακαρέλη στη ζωή και στη τέχνη, η Χριστίνα Χριστογιώτη γνωστή και αυτή για τις εικαστικές της αναζητήσεις.
Παρήγορο είναι το γεγονός ότι παρά την καλλιτεχνική μιζέρια που «ευδοκιμεί» στο τόπο μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες και μεράκι που προσπαθούν να δημιουργήσουν με γνώμονα την ποιότητα σε ένα όχι και τόσο φιλικό για κάθε είδους δημιουργία περιβάλλον. Δείγματα εργασίας του Βασίλη Σακαρέλη μπορείτε να δείτε εδώ






7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά για την πραγματικά εύστοχη επιλογή τους.
Να ζήσουν ευτυχισμένα!

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, κάτι αρχίζει να κινείται στη καλλιτεχνικά βαλτωμένη Θεσπρωτία

Ανώνυμος είπε...

Ένας κούκος φίλε μου δεν φέρνει την άνοιξη.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μίλησε για άνοιξη. Παρήγορες διαπιστώσεις κάνουμε. Συνάμα και ελπιδοφόρες…
Οι πληγές που άφησε η πολιτιστική παρακμή στο τόπο μας θα αργήσουν να επουλωθούν

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τον καλλιτέχνη. Τον Σακαρελη περιμέναμε να μας μάθει φωτογραφία

Ανώνυμος είπε...

Όπως και να το κάνουμε ο Βασίλης Σακαρέλης τόλμησε να πρωτοτυπήσει στη Θεσπρωτία. Και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.
Ας τολμούσαν και αυτοί που τόσα χρόνια το έπαιζαν «καλλιτέχνες» φωτογράφοι.
Είναι βέβαιο ότι από αύριο κιόλας θα τρέχουν στα χωριά για «καλλιτεχνικές» φωτογραφίσεις.
Άμα είσαι μετριότητα, μοιραία ακολουθείς …αγκομαχώντας

ΜΑΛ είπε...

Άλλο πράγμα να «κάνεις» τον φωτογράφο και άλλο πράγμα να «είσαι» καλλιτέχνης φωτογράφος. Δυστυχώς στη χρεοκοπημένη και πολιτιστικά Ελλάδα «είσαι ότι δηλώσεις», όπως έλεγε και ο μεγάλος Έλληνας ζωγράφος Τσαρούχης.
Ο κάθε άσχετος, χωρίς ίχνος καλλιτεχνικής παιδείας, αγοράζοντας μια ακριβή φωτογραφική μηχανή πλάσαρε τον εαυτό του ως «καλλιτέχνη» φωτογράφο. Και το σύστημα της παρακμής τον νομιμοποιούσε.
Είναι τουλάχιστον ξεδιάντροπο να έρχονται σήμερα αυτά τα άτομα και να δηλώνουν «συνάδελφοι» του Βασίλη ο οποίος και εικαστική παιδεία διαθέτει και τα μυστικά της τέχνης της φωτογραφίας κατέχει.
Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα της παρακμής είσαι ότι δηλώσεις.