Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ έργο αποχέτευσης στο Δήμο Πάργας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη
Με απόφαση που υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Θεσσαλία –Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» το έργο «Αποχέτευση Δημοτικών Διαμερισμάτων και Οικισμών του Δήμου Πάργας».
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο έργο θα επιτευχθεί η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση υποδομών και υπηρεσιών στην παραλιακή ζώνη, που αποτελεί και προγραμματική δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής.
Την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος χαρακτήρισε το έργο ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς με αυτό λύνονται οριστικά τα προβλήματα αποχέτευσης του πρώην Δήμου Πάργας και με την υλοποίησή του όλοι οι οικισμοί θα συνδεθούν με τον υπάρχοντα Βιολογικό Καθαρισμό Πάργας. «Ενισχύονται οι υποδομές της Π.Ε. Πρέβεζας, δημιουργούμε ένα ευνοϊκότερο κλίμα για την τουριστική ανάπτυξη και την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων μας», πρόσθεσε.

Το έργο αφορά την πλήρη κατασκευή δικτύου συλλογής ακαθάρτων των Δ.Δ Αγιάς και Ανθούσας της σημερινής Δημοτικής Ενότητας Πάργας (του πρώην Δήμου Πάργας) και των οικισμών Αγ. Κυριακής, Βάλτου και Λύχνου της Δ.Ε. Πάργας του ομώνυμου Δήμου μήκους 45,9 χλμ.
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 13.349.766, με πίστωση για το τρέχον έτος 300.000 ευρώ. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 40 μήνες και η ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31/12/2015, ενώ το έργο θα υλοποιήσει ο Δήμος Πάργας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: