Ανακοίνωση Ι. Τζάνη για το έλλειμμα του Παραποτάμου

ΔΗΛΩΣΗ του Ιωάννη Τζάνη, αντιδημάρχου Ηγουμενίτσας

Μετά την επίσημη κοινοποίηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, του πορίσματος του ελέγχου των ορκωτών Λογιστών, διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένους πρώην Καποδιαστριακούς ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Δήμος Παραποτάμου Θεσπρωτίας -του οποίου ως γνωστό διετέλεσα Δήμαρχος επί πολλές θητείες - λείπουν παραστατικά στοιχεία που να δικαιολογούν τόσο την εισροή ορισμένων κονδυλίων Εσόδων των τελευταίων μηνών του Οικονομικού έτους 2010, όσο και την εκροή δαπανών και την απόδοση κρατήσεων υπέρ τρίτων.


Το αποτέλεσμα αυτό (καθόσον με αφορά) θέλω να πιστεύω ότι πιθανώς οφείλεται σε γραφειοκρατικά λάθη και παραλείψεις της Ταμειακής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Παραποτάμου. Για το λόγο αυτό από τη νέα μου θέση ως Αντιδήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας θα εργαστώ, σε συνεργασία με τη Νέα Δημοτική Αρχή, για να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες (πειθαρχικές, ποινικές και αστικές) σε κάθε επίπεδο ώστε να αποδοθούν αρμοδίως.
Σε κάθε περίπτωση με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η σημερινή ( 06.07.2011) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηγουμενίτσας να ασκηθεί, για το θέμα, αυτό ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Καλώ τη Νέα Δημοτική Αρχή να προβεί και σε κάθε άλλη νόμιμη ενέργεια, που θα απαιτηθεί, ώστε με διαφάνεια να διερευνηθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες, όπου και εάν ανήκουν.

Ο ΔΗΛΩΝΩΝ
Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Τζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: