Τη Δευτέρα αποφασίζει η Δημοτική Αρχή των Φιλιατών

Η Δημοτική Αρχή των Φιλιατών θα αποφασίσει πιθανότατα τη Δευτέρα πως θα κινηθεί, «γνωμοδοτώντας» κατά κάποιο τρόπο για την απόφαση του Υπουργείου, ενώ η διοικήτρια του Νοσοκομείου βλέπει θετικά τη διασύνδεση, θεωρώντας ότι θα συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και στο υψηλότερο επίπεδο παροχής υπηρεσιών.
Ο Δήμαρχος των Φιλιατών κ. Μηνάς Παππάς, μίλησε επίσης για «ολίγη» μεταρρύθμιση, στο πνεύμα του βουλευτή κ. Κατσούρα.

Όπως εξήγησε εκείνο με το οποίο διαφωνεί ριζικά είναι το γεγονός ότι το Νοσοκομείο των Φιλιατών επιλέχθηκε ως το μοναδικό στην Ήπειρο για συνδιοίκηση με έτερο Νοσοκομείο, λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να αφορά μόνο αυτό.
Εκεί είναι και το σκέλος της διαφωνίας του και όχι τόσο στην ίδια τη διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό. Ο ίδιος, όπως συνεχίζει, είχε ταχθεί απόλυτα υπέρ της πρότασης του καθηγητή Λιαρόπουλου.
Όσο για τα περαιτέρω, σύμφωνα με το Δήμαρχο, η παράταξή του θα έχει συνάντηση τη Δευτέρα και θα αποφασίσει για το πώς θα κινηθεί στη συνέχεια.
«Στη σωστή κατεύθυνση»
Ξεκάθαρη είναι η άποψη της διοικήτριας του Νοσοκομείου Φιλιατών Ιουλίας Μαρκούλα αναφορικά με τη διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό, αφού την βλέπει με θετικό μάτι και τη θεωρεί στην κατεύθυνση της καλύτερης λειτουργίας του Νοσοκομείου και της παροχής ανάλογων υπηρεσιών στους πολίτες της Θεσπρωτίας.
Αναλυτικά η κ. Μαρκούλα δήλωσε:
«Από την αρχική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας μέχρι σήμερα, είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το ίδιο το Υπουργείο. Φροντίσαμε να διορθωθούν τα λάθη τα αρχικά και θεωρώ ότι έγινε πολύ καλή δουλειά από το Υπουργείο Υγείας, αφού διασφαλίστηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένων. Η διαδικασία είναι στη σωστή κατεύθυνση για την καλύτερη λειτουργία του Νοσοκομείου και την παροχή υπηρεσιών στους πολίτες της Θεσπρωτίας και όχι μόνο».
http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/19875-2011-07-22-11-20-25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: