Εγκρίθηκε και η δεύτερη τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας

Με τις ψήφους μόνο της πλειοψηφίας εγκρίθηκε τελικά η 2η τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου.
Οι παρατάξεις της Αριστεράς στη λογική ότι έχουν καταψηφίσει στο σύνολό του τον προϋπολογισμό έδωσαν αρνητική ψήφο και στην τροποποίησή του, ενώ ενστάσεις που στράφηκαν κυρίως στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από την Περιφερειακή Αρχή κατέθεσε η παράταξη του Βαγγέλη Αργύρη «Ήπειρος Τόπος Να Ζεις».

Πιο συγκεκριμένα η Αθηνά Ιωάννου, υποστήριξε ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία για την τροποποίηση του προϋπολογισμού, αφού όπως είπε έπρεπε να περάσει από την οικονομική επιτροπή και για γίνει ενημέρωση του Σώματος.

Η κ. Ιωάννου έκανε λόγο και για ασυμφωνία των προσβλεπόμενων εσόδων με τις εγκεκριμένες πιστώσεις ΚΑΠ για τα αντίστοιχα έργα, λέγοντας ότι η φιλοσοφία της Περιφερειακής Αρχής συνοψίζεται στο «βλέποντας και κάνοντας».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βαγγέλης Αργύρης σημείωσε ότι ο νόμος είναι συγκεκριμένος για τον προϋπολογισμό διερωτώμενος αν οι αυξομειώσεις σε έσοδα και έξοδα που προτείνει η υπηρεσία αφορούν εικονικά ή πραγματικά έσοδα για την κάλυψη εξόδων.
Σε ότι αφορά το θέμα της νομιμότητας ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει νομικό κενό, κάτι που σημείωσε και ο Περιφερειάρχης, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα συγκεκριμένα άρθρα είναι σε αναστολή.
Ταυτόχρονα ο κ. Καχριμάνης επισήμανε ότι κάθε μήνα η οικονομική υπηρεσία στέλνει ενημέρωση στο υπουργείο Εσωτερικών για τις ενέργειές της για κάθε περιφερειακή ενότητα, διευκρινίζοντας ότι αν δεν το κάνει θα υποστεί μειώσεις στους ΚΑΠ, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει ότι όλα γίνονται βάση της νομοθεσίας.
Τέλος για τις αυξομειώσεις των εσόδων σημείωσε ότι μέσα στον προϋπολογισμό υπάρχουν έργα χρηματοδοτούμενα από εθνικούς πόρους, άσχετα αν η Περιφέρεια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ, καθώς και ότι τα χρήματα που έρχονται κάθε μήνα από τους ΚΑΠ εξαρτώνται άμεσα από την κίνηση της αγοράς, αφού υπολογίζονται με βάση ποσοστό επί του ΦΠΑ κι έτσι δεν μπορούν να προϋπολογιστούν πάντα με ακρίβεια.

http://www.neoiagones.gr/index.php/-mainmenu-41/19962-2011-07-27-16-49-38.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: