Ξεκινά την Κυριακή 31 Ιουλίου το εθελοντικό πρόγραμμα Δασοπροστασίας στη Β. Πίνδο

Ξεκινά την Κυριακή 31 Ιουλίου το εθελοντικό πρόγραμμα Δασοπροστασίας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου της Β.Πίνδου το οποίο οργανώνεται για 5η χρονιά από το WWF – Ελλάς και την «Πίνδος Περιβαλλοντική».
Το εθελοντικό πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια ενός μήνα (31/7 έως 28/8) και η εργασία των συνολικά 32 εθελοντών που θα φιλοξενηθούν στην Βοβούσα περιλαμβάνει περιπολίες σε επιλεγμέ-να σημεία του Εθνικού Πάρκου και στελέχωση των πυροφυλακίων με στόχο την παρατήρηση καθώς και την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς
.
Επιπλέον οι εθελοντές θα ασχοληθούν με την συντήρηση, τον καθαρισμό, την σήμανση και διάνοιξη των υφιστάμενων και παλαιών μονοπατιών.

Το φετινό πρόγραμμα, όπως και τα προηγούμενα, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Ηπείρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και με την Διοίκηση του Εθνικού Πάρκου της Β.Πίνδου.
Το εθελοντικό πρόγραμμα χωρίζεται σε 4 περιόδους με την συμμετοχή οκτώ εθελοντών σε καθεμιά.
- 31 Ιουλίου - 7 Αυγούστου,
- 7 Αυγούστου - 14 Αυγούστου,
- 14 Αυγούστου -21 Αυγούστου,
- 21 Αυγούστου – 28 Αυγούστου
Το ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από την πρωινή εργασία, συζητήσεις και περιηγήσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες του WWF Ελλάς, εκδρομές στη γύρω περιοχή και συμμετοχή σε τοπικά πολιτισμικά δρώμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: