Αρχίζουν την Παρασκευή στα Γιάννινα οι εργασίες του 2ου Παγκόσμιου Πανηπειρωτικού Συνεδρίου

Αρχίζουν αύριο στα Γιάννινα οι εργασίες του δεύτερου Παγκόσμιου Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού στο οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανηπειρωτικής, μετέχουν 150 εκπρόσωποι οργανώσεων από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική, την Αυστραλία, και την Ασία.
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 29 έως και τις 31 Ιουλίου 2011 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai - Xenia.

Σκοπός του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τους απανταχού Ηπειρώτες ομογενείς από όλο τον κόσμο, είναι να σφυρηλατηθούν ακόμα πιο ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί και να εξεταστούν καινούριοι τρόποι προώθησης της συνεχούς εξέλιξης της Ηπείρου, εν μέσω μάλιστα της τόσο δυσμενούς για τη χώρα συγκυρίας.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γρηγόρης Νιώτης ενώ θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και πολλοί τοπικοί άρχοντες της Ηπείρου.
Στις εργασίες της Παρασκευής θα γίνει ο απολογισμός του προέδρου και της εξελεγκτικής επιτροπής, ενώ το Σάββατο θα συζητηθούν προοπτικές συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: