Ημερίδα για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια στο Ζαγόρι

Ημερίδα με θέμα τις εκκλησίες και τα μοναστήρια του Ζαγορίου διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 30 Ιουλίου στο χωριό Κουκούλι. Το κοινό μέσα από ομιλίες και ανοιχτή συζήτηση θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί για την ιστορία των θρησκευτικών μνημείων και τόπων λατρείας στα Ζαγοροχώρια.
Ο Σωτήρης Χαραλάμπους, αρχαιολόγος της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα μιλήσει για τις εκκλησίες και τα μοναστήρια στο Κεντρικό Ζαγόρι. Η αρχαιολόγος Ανθή Φιλίδου θα αναφερθεί στις φορητές εικόνες του ναού Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κουκούλι.
Θα αναπτυχθούν επίσης θέματα όπως η συντήρηση των εικόνων στους ναούς του Ζαγορίου (ομιλήτρια η Αυγή Ευθυμιάδου, συντηρήτρια έργων τέχνης), αλλά και οι χορηγίες στα μοναστήρια της περιοχής (εισήγηση από την διευθύντρια της 8ης Εφορείας Βαρβάρα Παπαδοπούλου). Ο πρόεδρος της αδελφότητας Κουκουλιωτών Σπύρος Τσουμάνης θα μιλήσει για τις εκκλησίες και τα εξωκλήσια στο Κουκούλι. Την ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου διοργανώνει η 8η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και η Αδελφότητα Κουκουλιωτών «Ευγένιος Πλακίδας».
http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/12644/2011-07-27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: