Φθηνές οι διακοπές στην Αλβανία, αλλά πιο φτωχές οι υπηρεσίες…

Η κρίση οδηγεί εκεί και αρκετούς Ηπειρώτες
Μπορεί φέτος η πλειοψηφία των Ηπειρωτών να μην πάει διακοπές, αφού τα οικονομικά τους δεν το επιτρέπουν, ωστόσο αρκετοί από αυτούς που θα μπορέσουν να πάνε, θα παραθερίσουν στην γειτονική Αλβανία! Τα φθηνά πακέτα που προσφέρουν οι Αλβανοί, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που γίνεται ολοένα και χειρότερη, σπρώχνουν πολλούς σε περιοχές, όπως οι Άγιοι Σαράντα και η Χειμάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατήσεις φέτος από Έλληνες στα ξενοδοχεία είναι αυξημένες, ενώ όπως σημειώνουν Ηπειρώτες, που εδώ και χρόνια επιλέγουν τους Άγιους Σαράντα για τις διακοπές τους, «το γεγονός ότι είναι πολύ κοντά στην Ήπειρο, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να πάμε διακοπές εκεί».


ΦΘΗΝΗ ΔΙΑΜΟΝΗ…
Ακόμη, υποστηρίζουν, ότι στα Αλβανικά παράλια μπορούν να βρουν φθηνότερη διαμονή από ότι στην Ελλάδα. «Σίγουρα οι παρεχόμενες υπηρεσίες στη χώρα μας είναι κατά πολύ ανώτερες, ωστόσο η Αλβανία μπορεί να προσφέρει πολυήμερες διακοπές με χαμηλό κόστος» λένε!
Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να βρει το δίκλινο περίπου στα 50 ευρώ με πλήρη διατροφή!

ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΣΗ…
Τα τελευταία χρόνια έχουν κατασκευαστεί πολλά νέα ξενοδοχεία, ειδικά στους Αγίους Σαράντα, ωστόσο το αρνητικό είναι ότι η οικοδόμηση είναι άναρχη. Το πλεονέκτημα είναι, ότι σχεδόν όλοι μιλούν Ελληνικά, οπότε δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα συνεννόησης.
«Μπορεί κάποιοι να είναι προκατειλημμένοι με το να πάνε διακοπές στην Αλβανία, αλλά, αν τελικά επισκεφθούν, έστω και μια φορά, τη γειτονική χώρα, θα δουν, ότι έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου» λένε Ηπειρώτες, που την επισκέφθηκαν πρόσφατα.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι εκτός των Ελλήνων, πολλοί Γερμανοί, Ιταλοί και Σκανδιναβοί τουρίστες προτιμούν όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, τα παράλια της Αλβανίας.
http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6212&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια: