Το πρώτο φιλμ της απομονωμένης φυλής του Αμαζονίου


ΒΙΝΤΕΟ
Μια άγνωστη και απομονωμένη φυλή στη ζούγκλα του Αμαζονίου κοντά στα σύνορα Βραζιλίας-Περού κινηματογραφήθηκε για πρώτη φορά από το BBC. Η κινηματογράφηση έγινε από απόσταση ενός χιλιομέτρου έτσι ώστε να μην διαταραχτεί η ζωή των ανθρώπων. Στα χέρια τους κρατούν τόξα και λόγχες, ενώ δίπλα στα πόδια τους διακρίνονται καλάθια γεμάτα καρπούς παπάγιας και μανιόκας. Η τοποθεσία κρατείται μυστική για λόγους προστασίας της «χαμένης φυλής». ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


«Οι παράνομοι υλοτόμοι θα καταστρέψουν αυτόν τον αυτόχθονα λαό. Είναι απολύτως απαραίτητο να τους σταματήσει η κυβέρνηση του Περού πριν να είναι πολύ αργά» δήλωσε ο Στίβεν Κόρεϊ, διευθυντής της οργάνωσης Survival International.
Σύμφωνα με τη Funai, στην περιοχή της Βραζιλίας επιζούν 67 φυλές που δεν διατηρούν επαφές με τον έξω κόσμο, αν και γνωρίζουν την ύπαρξή του.
Στην τελευταία απογραφή της χώρας καταγράφηκαν 500.000 αυτόχθονες, οι οποίοι ζουν μεταξύ των 190 εκατομμυρίων υπόλοιπων Βραζιλιάνων. Οι πρόγονοί τους είχαν σχεδόν εξολοθρευτεί από τους Ευρωπαίους κατακτητές και τις ασθένειες που έφεραν μαζί τους.











Δεν υπάρχουν σχόλια: