Στο Κάιρο την Κυριακή ο Πρωθυπουργός

Στο Κάιρο θα μεταβεί την Κυριακή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Όπως εξήγησε, αποφάσισε να μεταβεί στο Κάιρο για να μεταφέρει αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ αλλά τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Θα σταθούμε δίπλα στον αιγυπτιακό λαό», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Γνωστοποίησε δε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με ηγετικές προσωπικότητες της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος αλλά και ο Ελ Μπαραντέι, ενώ είχε τηλεφωνική επαφή και με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Χ. Κλίντον και Σ. Λαβρόφ.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε για την πρόθεσή του να επισκεφτεί την Κυριακή την Αίγυπτο τους ομολόγους του και ότι είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, η οποία επίσης θα μεταβεί, μετά τον κ. Παπανδρέου στην Αίγυπτο, κατόπιν απόφασης που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής.
Σημείωσε ακόμη ότι στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες τάχθηκαν υπέρ μιας άμεσης μετάβασης με δημοκρατικές αλλαγές χωρίς βία και με ομαλό τρόπο.
Πρόσθεσε πως για την Ελλάδα η Αίγυπτος έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί είναι γειτονιά μας, αφορά άμεσα την οικονομία μας, την ασφάλειά μας, ενώ σημείωσε παράλληλα τον κίνδυνο να υπάρξει έκρηξη προσφυγικού ρεύματος προς την Ελλάδα στην περίπτωση που συνεχιστούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: