Προεκλογική ομιλία του Λ. Ταφέκη στου Φιλιάτες

Την προεκλογική αυλαία άνοιξε με ομιλία του την Πέμπτη στους Φιλιάτες ο υποψήφιος δήμαρχος Φιλιατών Λεωνίδας Ταφέκης. Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Ταφέκης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία Φιλιατών και στάθηκε ιδιαιτέρα επικριτικός τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στους υπόλοιπους συνυποψήφιους για το αξίωμα του δημάρχου.
Ακολουθεί ολόκληρη ο ομιλία του κ. Ταφέκη.


Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες
Σας καλούμε να συμπορευθείτε μαζί μας για να απαλλάξουμε τον τόπο από τα βαρίδια του παρελθόντος και τα αδιέξοδα του μέλλοντος.
Με τη συμμετοχή στο δημοτικό μας ψηφοδέλτιο όλων των άξιων και ικανών ανθρώπων του τόπου μας που ενδιαφέρονται για τα κοινά υπάρχει ακόμα ο χρόνος για να ανατρέψουμε όλους αυτούς που οπισθοδρόμησαν τον τόπο μας και έφεραν τους συμπολίτες μας σε αδιέξοδο.
Εμείς δεν στηριζόμαστε στην διαπλοκή και την συγκάλυψη, δεν πουλάμε ψεύτικα όνειρα και απατηλές υποσχέσεις, είμαστε αγωνιστές και βιοπαλαιστές της ζωής στην πράξη και όχι στα λόγια.
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου με οθωμανικές πρακτικές και αντιλήψεις, με γκεμπαιλίστικες μεθόδους με εκβιασμούς και εξαγορές με στόχο την συγκάλυψη, την αμνήστευση και την λήθη όσων ευθύνονται για το δημοτικό μας μνημόνιο με τις ατασθαλίες του παρελθόντος και τις παραβατικές τους συμπεριφορές είναι ξένες προς εμάς.
Το ψηφοδέλτιό μας θα δώσει την εκλογική του μάχη μόνο με καθαρούς ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτά που λένε και μπορούν να τα πραγματώσουν , αλλιώς δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Στις εκλογές της 18 Μάη 2014 διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.
Με την συμμετοχή και την επιλογή της ψήφου σας στον συνδυασμό μας θα στηρίξετε όλους εμάς που θα αγωνισθούμε για
Να έχει μέλλον ο τόπο μας και για να μπορούν τα παιδιά και τα εγγόνια μας να παραμείνουν στις εστίες τους διαμορφώνοντας ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο.
Την ύπαρξη του Δήμου μας ως ανεξάρτητου θεσμού.
Την προσέλκυση επενδυτών που θα ενισχύσουν τις υπάρχουσες παραγωγικές δραστηριότητες και θα δημιουργήσουν και νέες επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν τους ανέργους νέους μας
Την αξιοποίηση και τον εμπλουτισμό των πολιτιστικών μας παραδόσεων.
Την ύπαρξη των επιχειρήσεων μας.
Την ύπαρξη και το αυτοδιοίκητο των κοινωφελών μας ιδρυμάτων.
Την διατήρηση και την ενίσχυση του Νοσοκομείου και του 628 Τάγματος Πεζικού.
Την φύλαξη των συνόρων.
Την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Την επιστροφή των κλεμμένων στα ταμεία του Δήμου μας.
Την παραδειγματική τιμωρία όσων λήστεψαν τα χρήματα μας.
Την άσκηση ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής που θα περιλαμβάνει το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο την διανομή φαγητού στο σπίτι για τις άπορες οικογένειες κ.α.
Και τόσα άλλα που ο καθένας μας γνωρίζει για το χωριό του και την επαρχία μας.
Εμείς απέναντι σε όλα αυτά τριάντα χρόνια τώρα απαντάμε με τον λόγο μας και το παράδειγμα μας με θετικό τρόπο και με ξεκάθαρες θέσεις που τις έχουμε γνωστοποιήσει προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Όπως σας είναι ήδη γνωστό ο Δήμος μας την τελευταία δεκαετία ακολουθεί μια καταστροφική πορεία που αν συνεχισθεί θα μας οδηγήσει στον όλεθρο και τον αφανισμό.
Οι υπάρχοντες δημοτικοί συνδυασμοί με τους επικεφαλείς τους και τους συμβούλους τους κρίθηκαν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί.
Στις εκλογές της 18 Μάη του 2014 οι δύο Παπάδες και συγχωριανοί που ευθύνονται για την κατάσταση που περνάει ο τόπος μας ζητούν εκ νέου την ψήφο σας.
Το ίδιο επιδιώκει και ο τρίτος Παππάς ο κ. Λαέρτης Ρέγκας.
Εσείς τι θα επιλέξετε ;
Το εδώ Παππάς εκεί Παππάς ή το δικό μας νέο και ελπιδοφόρο συνδυασμό.
Αρκετοί συμπολίτες μας τονίζουν ότι έχουν δεσμευτεί με τις επιλογές των δύο Παπάδων. Μα πως είναι δυνατόν να δεσμεύεστε με αυτούς που ακόμη δεν έχουν δημοσιοποιήσει τους λόγους για τους οποίους θέτουν υποψηφιότητα και για το τι θα πράξουν εάν εκλεγούν στον δημαρχιακό θώκο. Αξίζει αγαπητοί μου συμπολίτες να θυμόμαστε ότι η εν λόγο υποψήφιοι δεν είναι πραγματικοί παπάδες. Είναι απλοί αεριτζήδες που καμιά φορά όταν αλληλοκατηγορούνται μπορεί να τους ξεφύγει και καμιά αλήθεια για την κατάσταση που έχουν οδηγήσει τον Δήμο μας την τελευταία δεκαετία.
Τα κόμματα παίζουν και αυτά το ρόλο τους στην εκλεκτή παρέα των υποψήφιων δημάρχων . Φανερά δεν στηρίζουν κανέναν, στην πράξη όμως άλλα πράττουν.
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να σώσει τον εαυτό του με την ευκαιρία των δημοτικών εκλογών, λες και δεν του φτάνει η καταστροφή που προκαλεί στο Δήμο μας το βιογραφικό που μας επέβαλλαν να μας δημαρχεύει στην παρούσα τετραετία.
Η κεντροδεξιά παράταξη υποτίθεται ότι εμφανίζεται ενωμένη με τον κ .Σπύρο Παππά στην πράξη όμως αρκετά από τα στελέχη τους στηρίζουν τον κ. Μηνά Παππά, πράττοντας τα ίδια που έκανε ο σημερινός τους υποψήφιος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έχει ακόμη επίσημα ανακοινώσει για το τι θα πράξει στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αρκετά όμως στελέχη του ασχολούνται με το τη θα πράξουν στην επόμενη πενταετία καθώς και με την κριτική των πεπραγμένων της προηγούμενης τετραετίας.
Το ΚΚΕ δέσμιο των παθών του και των αρνητικών του αγκυλώσεων δεν έχει τίποτα πιο θετικό να προσφέρει στον τόπο πέρα από την αποτυχημένη υποψηφιότητα του κ. Λαέρτη Ρέγκα.
Η απαλλαγή από το σκοτεινό παρελθόν και το ζοφερό παρόν απαιτεί προσωπικές ρήξεις και επιμέρους συγκρούσεις. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τις φοβίες μας για να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που τρομοκρατούν και φοβίζουν τους συμπολίτες μας την τελευταία δεκαετία. Είμαι βέβαιος ότι οι περισσότεροι από εμάς θα το τολμήσουν γιατί το μέλλον που ανήκει στα παιδιά και στα εγγόνια μας οφείλουμε να τους το παραδώσουμε καθαρό αισιόδοξο και καλύτερο.
Με την ψήφο μας λέμε
ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ
ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
Λέμε ναι
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ
ΣΤΗΝ [ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ]
ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λίγος. Παλαιοκομματικής κοπής. Δεν πείθει ότι πιστεύει αυτά που λέει.

Ανώνυμος είπε...

Ηρθε από την Αθήνα να πουλήσει πολιτική στο Φιλιάτι που διαθέτει τους καλύτερους κυνηγούς της Ηπείρου. Εδώ τους λαγούς τους μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά.
Ο κόσμος κατάλαβε τα παιχνίδια του και του γύρισε την πλάτη.

Ανώνυμος είπε...

Μετράω 7-8 άτομα. Που είναι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του? Δεν πήγαν να ακούσουν τον αρχηγό τους?

Ανώνυμος είπε...

Με την οικονομική κρίση που έχουμε, αν και μοίραζε δωρεάν τσίπουρο και λουκούμι, δεν πάτησε κανένας.