Για Το Κίνημα Του Εθελοντισμού Στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Ο Εθελοντισμός με οποιαδήποτε μορφή, αποτελεί πράξη που δείχνει ότι, παρά την παγκοσμιοποίηση και την αποξένωση ανάμεσα στους ανθρώπους και παρά την πτώση των αξιών, υπάρχει ακόμη ευαισθησία και ανθρωπιά και επομένως η ελπίδα για μια καλύτερη κοινωνία παραμένει ζωντανή.
Το κίνημα του εθελοντισμού αναπτύχθηκε κατά καιρούς στο παρελθόν και προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.

Σήμερα, που η ανθρωπότητα βιώνει μια βαθιά οικονομική κρίση, μια χαλαρότητα στα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις των λαών και στη συνοχή της κοινωνίας, η ανάπτυξη του εθελοντισμού είναι μια ελπίδα ότι οι κοινωνίες θα αντέξουν και η πολλαπλή αυτή κρίση θα ξεπεραστεί.

Εμείς ως νέα Δημοτική Αρχή του διευρυμένου Δήμου Ηγουμενίτσας, παράλληλα με τις άλλες πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα αναπτύξουμε στο Δήμο μας, θα ασχοληθούμε και με τον εθελοντισμό.
Σ΄ αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη συμμετοχή και τη συμπαράσταση όλων των συμπολιτών μας.
Γι’ αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε συμπολίτη μας ξεχωριστά, αλλά και στους Συλλόγους, τους Φορείς και τις Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Ηγουμενίτσας, να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα πλαισιώνοντας αυτή την προσπάθεια.
Εκτιμούμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να συγκαλέσουμε μια ευρεία συνάντηση για μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, προκειμένου να μπουν οι βάσεις ώστε να πάρει σάρκα και οστά αυτή η σημαντική προσπάθεια.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Τζάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια: