Η ηρωική έξοδος του Βαγγέλη Παπαχρήστου


Αναμενόμενη θεωρούσαν, άνθρωποι που γνωρίζουν από κοντά την πολιτική κατάσταση στην Πρέβεζα, την αντίδραση του Βαγγέλη Παπαχρήστου. Ο κ. Παπαχρήστος, τονίζουν, είχε αρχίσει από καιρό πριν, να διαφοροποιείται από την Κυβερνητική Πολιτική, πολλές φορές μάλιστα φρόντισε αυτή του την πολιτική αντίθεση μέσω του περιβάλλοντος του, να την δημοσιοποιεί.
Δεν ήταν λίγες οι φορές μάλιστα, επισημαίνουν τα ίδια πρόσωπα, που δημόσια μιλούσε με πολύ αρνητικούς χαρακτηρισμούς, τόσο για συγκεκριμένους Υπουργούς, όσο και για τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου.


Κάποιοι που τον ξέρουν και τον έζησαν από κοντά, διαδίδουν ότι έμοιαζε να έχει από καιρό προδιαγράψει την πορεία του και απλά αναζητούσε την κατάλληλη ευκαιρία.
Το ότι έχει κάνει τις επιλογές του φαίνεται και από τα γεγονός, ότι δεν έδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι το οποίο δημόσια του καταλογίζουν πολλά στελέχη στο Νομό Πρέβεζας.
Οι λόγοι των τελευταίων διαφοροποιήσεων του Βουλευτή Πρέβεζας, έχουν να κάνουν όχι τόσο με την ασκούμενη πολιτική, για την οποία άλλωστε πολλοί βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν, αλλά κυρίως γιατί έχει εδώ και πολύ καιρό, απομακρυνθεί από τον στενό κύκλο του Πρωθυπουργού στον οποίο άνηκε μέχρι πρότινος, κάτι το οποίο τον έχει ενοχλήσει πολύ.
Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας, ότι ο κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος, παλιό στέλεχος του ΚΚΕ και φίλος του Νίκου Κοτζιά, διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου, από την περίοδο που ήταν στενός του συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών επί Κυβερνήση Σημίτη.
Πρωτοεξελέγη βουλευτής το 2004 με την στήριξη του Κεντρικού ΠΑΣΟΚ, το οποίο και τον επέβαλε, και αμέσως αξιοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος, τόσο στο Πολιτικό Συμβούλιο όσο και σε άλλες κομματικές θέσεις.
Στην εσωκομματική αντιπαράθεση του 2007 παρότι πρωτοστάτησε στην εκλογή στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, γρήγορα απομακρύνθηκε από το περιβάλλον του για «αγνώστους λόγους».
Η μη αξιοποίηση του στην Κυβέρνηση φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έτσι αποφάσισε να κάνει το «αντάρτικο», αφού ο κ. Παπαχρήστος φρόντιζε επιμελώς και για μακρό διάστημα να καλλιεργεί την εικόνα του στενού συνεργάτη του Παπανδρέου στον οποίο μάλιστα όταν θα έφτανε η ώρα θα ανάθετε κρίσιμα χαρτοφυλάκια.
Τόσο η στενή του σχέση με τον Νίκο Κοτζιά, ο οποίος ως γνωστόν έχει από καιρό απομακρυνθεί απόλυτα από το ΠΑΣΟΚ, όσο και μεγάλη φθορά την οποία έχει υποστεί στο νομό Πρέβεζας από την πολύχρονη θητεία του, φαίνεται ότι οδήγησαν τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σε προδιαγεγραμμένη «ηρωική έξοδο».
Μένει να δούμε αν αυτή η κίνηση του κ. Βαγγέλη Παπαχρήστου και η διαγραφή του, ήταν από καιρό προετοιμασμένη και ενταγμένη στην επικοινωνιακή του στρατηγική για να προσπαθήσει να επανακάμψει πιο δυνατός, ή θα αποδεχθεί το τέλος της πολιτικής του καριέρας.
Άλλωστε όπως τονίζουν «άσπονδοι φίλοι του» ποτέ δεν κατάφερε να ενσωματωθεί στο ΠΑΣΟΚ στο οποίο έμοιαζε ξένο σώμα.
Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσει, αν η ηγεσία εκτός από τη διαγραφή, τον καλέσει να παραδώσει και την βουλευτική του έδρα, όπως έκανε πριν από λίγο διάστημα και με τους Οικονόμου, Σακοράφα και Δημαρά. Τότε θα δούμε αν είναι ή όχι «παλικάρι».

http://www.epiruspost.gr/reportaz/politics/7123-2010-12-16-00-40-25.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: