Ο Θάτσι ηγέτης της αλβανικής Μαφίας!

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, ήταν ο επικεφαλής μιας αλβανικής οργάνωσης μαφίας με δραστηριότητες στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπινων οργάνων! Η αποκάλυψη-βόμβα περιλαμβάνεται σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για το οργανωμένο έγκλημα που δημοσιεύει η Γκάρντιαν.
Ο Θάτσι που επενεξελέγη στην πρωθυπουργία μετά της εκλογές της Κυριακής, χαρακτηρίζεται ως "το αφεντικό" της οργάνωσης που δραστηριοποιήθηκε λίγο πριν το ξέσπασμα του πολέμου στο Κόσοβο το 1999.


Η έκθεση είναι το αποτέλεσμα έρευνας δύο ετών κατά την διάρκεια της οποίας κατέθεσαν τις απόψεις τους άνθρωποι του FBI και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων η έκθεση σημειώνει:

Ο Θάτσι κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας "ήλεγχε με την χρήση βίας" το εμπόριο ηρωίνης.
Στενοί συνεργάτες του μετέφεραν μυστικά στην Αλβανία σέρβους αιχμαλώτους. Πολλοί εξ΄αυτών εξαφανίσθηκαν. Πιστεύεται ότι εκτελέσθηκαν για τα όργανα τους τα οποία στην συνέχεια πουλήθηκαν στην μαύρη αγορά.
Από το 1998 είχε αναλάβει τον έλεγχο όλων των παράνομων δραστηριοτήτων στην Αλβανία
Η έκθεση θα παρουσιασθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Πέμπτη στο Παρίσι από τον Ντικ Μάρτι, δικηγόρο και ερευνητή θεμάτων που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Μάρτι τονίζει ότι κατά την διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο, η Δύση καταδίκαζε τις ωμότητες των Σέρβων, αλλά "έκανε τα στραβά μάτια" στα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (KLA). Ο Θάτσι ήταν ένα από τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.
Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατά την διάρκεια του πολέμου στο Κόσοβο αλλά και για έναν χρόνο μετά ο Θάτσι και η συμμορία του προέβησαν σε αντίποινα κατά Σέρβων, Ρομά και Αλβανών που κατηγορήθηκαν ότι συνεργάσθηκαν με τους Σέρβους.
Πριν δύο χρόνια, η πρώην κατήγορος του Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, στο βιβλίο της "Κυνήγι: Εγώ και οι εγκληματίες πολέμου" αφηγήθηκε, επικαλούμενη "αξιόπιστες πληροφορίες και μαρτυρίες", πως η τωρινή ηγεσία του Κοσόβου έκανε περιουσία με το εμπόριο εσωτερικών οργάνων, που είχαν αφαιρεθεί από Σέρβους.
http://www.guardian.co.uk/world/2010/dec/14/kosovo-prime-minister-llike-mafia-boss

Δεν υπάρχουν σχόλια: