Βρετανική πολιτιστική κληρονομιά η διάβαση πεζών της Abbey Road που είχαν διασχίσει οι Beatles

Μία διάβαση πεζών στο Λονδίνο, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν οι Beatles φωτογραφήθηκαν να την διασχίζουν για το εξώφυλλο του άλμπουμ τους «Abbey Road», προστέθηκε στην πολιτιστική κληρονομιά από τις βρετανικές αρχές, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.
«Η διάβαση αυτή σαράντα χρόνια μετά συνεχίζει να προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι την διασχίζουν, προσπαθώντας να μιμηθούν τη στάση του συγκροτήματος στο εξώφυλλο του Abbey Road», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός για την Πολιτιστική Κληρονομιά Τζον Πένροουζ.
Στο εξώφυλλο του άλμπουμ, που κυκλοφόρησε το 1969, ο Τζον Λένον, ο Ρίνγκο Σταρ, ο Πολ Μακάρτνι και ο Τζόρτζ Χάρισον διασχίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο την Abbey Road (οδό Άμπεϊ), η οποία βρίσκεται κοντά στο στούντιο όπου ηχογράφησαν το ομώνυμο άλμπουμ.


«Είναι μία μεγάλη χρονιά για εμένα, μία απίστευτη χρονιά για τους Beatles, και το να μάθω ότι η διάβαση πεζών στην Abbey Road θα διατηρηθεί είναι το κερασάκι στην τούρτα» δήλωσε ο Πολ Μακάρτνι.
Από τον Νοέμβριο, τα τραγούδια των θρυλικών Σκαθαριών βρίσκονται στο iTunes της Apple, όπου το άλμπουμ τους Abbey Road έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: