Οι πέτρες έκρυβαν ηρωίνη και χασίς…

Η κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών τείνει να μην αποτελεί είδηση για την περιοχή μας. Όμως μία υπόθεση που εξιχνίασαν λιμενικοί της Ηγουμενίτσας εγείρει πολλά ερωτηματικά. Κι αυτό γιατί φαίνεται ότι μία μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και χασίς, πέρασε απαρατήρητη από το Νομό Ιωαννίνων και πιθανόν και από το Τελωνείο της Κακαβιάς!
Οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, προχώρησαν χθες αργά το βράδυ, στην σύλληψη ενός αλλοδαπού, οδηγού νταλίκας, καθώς κατά τον έλεγχο που έγινε στο όχημα, εντοπίστηκαν συσκευασμένα και επιμελώς κρυμμένα πέντε κιλά ηρωίνης και 48 κιλά χασίς.
Τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα ανάμεσα στις πέτρες που μετέφερε η νταλίκα.


Ο 30χρονος οδηγός, Αλβανικής καταγωγής, όταν αντελήφθη τον έλεγχο, προσπάθησε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο και να διαφύγει πεζός. Όμως δεν κατάφερε και λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους λιμενικούς, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το παράνομο φορτίο. Η προσπάθειά του να διαφύγει της σύλληψης δεν πείθει για την ειλικρίνεια των ισχυρισμών του.
Ο δράστης υποστήριξε ότι παρέλαβε το φορτηγό από τα Γιάννινα και προορισμός του ήταν η Ιταλία.
Για τον τρόπο με τον οποίο έφτασε το όχημα στην ηπειρωτική πρωτεύουσα δεν ανέφερε τίποτα και είναι αυτό που προκαλεί τα σοβαρά ερωτήματα.
Οι πέτρες είναι σίγουρο ότι είχαν φορτωθεί στην Αλβανία, καθώς η όμορη χώρα, εξάγει τέτοια υλικά. Μάλιστα είναι συχνά τα φορτία που φτάνουν και στην Ελλάδα.
Αυτό που δεν μπορεί να απαντηθεί είναι αν τα ναρκωτικά είχαν τοποθετηθεί εξ αρχής στο όχημα, γεγονός που σημαίνει ότι αυτό πέρασε μέσα από το Τελωνείο της Κακαβιάς, χωρίς τα ναρκωτικά να γίνουν αντιληπτά ή έφτασαν στα Γιάννινα με άλλο τρόπο, που δείχνει την ευκολία πλέον εισόδου και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή.
http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/7174-2010-12-22-01-16-27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: