Οπλοστάσιο στα σύνορα!

Δομημένη ομάδα με διαρκή δράση είχαν συγκροτήσει πέντε τουλάχιστον άτομα, η οποία δραστηριοποιούνταν στα ελληνοαλβανικά σύνορα με βασικό αντικείμενο την εμπορία όπλων. Τα άτομα αυτά, Έλληνες και Αλβανοί, συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αθήνας, αφού όπως αναφέρουν πηγές, οι πληροφορίες που είχαν φτάσει έκαναν λόγο για διακίνηση ναρκωτικών.


Έτσι σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν, όπου η Δίωξη Ναρκωτικών Ιωαννίνων ήταν αυτή που πήγαινε στην Αθήνα για την εξιχνίαση σημαντικών και δύσκολων υποθέσεων, το περασμένο Σάββατο, άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν στην περιοχή του Καλπακίου και έθεσαν σε εφαρμογή την επιχείρηση. Σε αυτή μετείχαν ακόμη άνδρες του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας και στο τελευταίο της στάδιο και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων.
Το Σάββατο, πριν το μεσημέρι, οδηγήθηκαν στην σύλληψη ενός ατόμου, που δραστηριοποιούνταν σε χωριό του Πωγωνίου και είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών.
Κατά την επιχείρηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αντηλλάγησαν και πυροβολισμοί, αφού ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει.
Από την έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή του δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, αλλά εντοπίστηκαν διάφορων τύπων όπλα.
Η σύλληψη δεν ανακοινώθηκε και η έρευνα συνεχίστηκε υπό άκρα μυστικότητα. Έτσι τις επόμενες ώρες οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στην σύλληψη τεσσάρων ακόμη ατόμων στο Νομό Ιωαννίνων και στις Αχαρνές Αττικής. Τριών Αλβανών, ηλικίας 18, 20 και 36 ετών και μίας γυναίκας 48 ετών.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας που ανέφερε ότι στην περιοχή των Ιωαννίνων και κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα δραστηριοποιούνται Αλβανοί και Έλληνες, οι οποίοι έχουν συγκροτήσει ομάδα δομημένη και με διαρκή δράση, με σκοπό την εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, τη μεταφορά, την αποθήκευση και στη συνέχεια την πώλησή όπλων.
Στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Τέσσερα (4) εύχρηστα πολεμικά τυφέκια με (3) γεμιστήρες και διόπτρες.
• Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό οπλοπολυβόλο με γεμιστήρα και διόπτρα.
• Δύο (2) εύχρηστα πολεμικά τυφέκια τύπου ΑΚ-47 ( KALASNIKOV ), με γεμιστήρες το ένα εκ των οποίων με ενσωματωμένη ξιφολόγχη.
• Ένα (1) κυνηγετικό τυφέκιο – δίκανο.
• Εικοσιπέντε (25) χειροβομβίδες.
• Ένα (1) καπνογόνο.
• Έντεκα (11) πυροκροτητές.
• Διακόσια ενενήντα επτά (297) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/7154-2010-12-20-23-50-47.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: