Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ΤΕΙ

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και την διαφωνία τους με την πρόταση για κλείσιμο του παραρτήματος, εκφράζουν με κοινή τους ανακοίνωση η Ομοσπονδία Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου, η Ένωση Ξενοδόχων και ο Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων. Όπως σημειώνουν το κλείσιμο του ΤΕΙ θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία και προτείνουν την αναβάθμιση των τμημάτων που έχουν άμεση σχέση με την τοπική οικονομία. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Τα ΔΣ των Συλλόγων μας εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την υποβάθμιση του παραρτήματος του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και διαφωνούν με την πρόταση του Προέδρου του ΤΕΙ Ηπείρου για το κλείσιμο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας και μεταφορά ή κατάργηση των σχολών – τμημάτων που λειτουργούν στην Ηγουμενίτσα. Το κλείσιμο του ΤΕΙ θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για την Ηγουμενίτσα και τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας σε μια εποχή που ο τουρισμός χρειάζεται μορφωμένα στελέχη .
Να λάβετε υπόψη ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει παραχωρήσει δωρεάν το ΞΕΝΙΑ για την στέγαση του ΤΕΙ και το οικόπεδο για την υπό ανέγερση φοιτητική εστία .Το κράτος έχει επενδύσει πολλά χρήματα για την ανέγερση των νέων κτιρίων , των εγκαταστάσεων ,εργαστηρίων , βιβλιοθήκη κτλ.
Προτείνουμε να παραμείνει και να αναβαθμιστεί η σχολή τουριστικών επιχειρήσεων και η σχολή ιχθυοκομίας και αλιείας διότι είναι δύο δυναμικοί κλάδοι στην τοπική οικονομία και έχουμε ανάγκη τους απόφοιτους για να στελεχώνουν τις επιχειρήσεις .
http://www.epiruspost.gr/ipiros/thesprotia/7172-2010-12-22-00-48-57.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: