ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Εργαζόμενες – εργαζόμενοι, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι
Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας, χαιρετίζει την απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων να προχωρήσει σε 3ωρη στάση εργασίας του κλάδου, την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 8 με 11 π.μ. με κύριο αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που η εργοδοσία αρκετών επιχειρήσεων στον νομό μας, παράνομα και αυθαίρετα παρακρατεί, σε αρκετές περιπτώσεις για διάστημα άνω των 5 μηνών.


Η εργοδοσία και στο νομό μας, αποθρασυμένη από την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν εδώ και μια 20ετία οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. καταπατεί κάθε δικαίωμα φτάνοντας μέχρι και αυτό το έσχατο σημείο να αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση και στο όνομα δήθεν την αντιμετώπιση της, η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση με συνοπτικές διαδικασίες και με την μορφή του κατεπείγοντος ενός ακόμα αντεργατικού – αντιλαϊκού τερατουργήματος που κατακρεουργεί τα όποια εναπομείναντα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκάδων χρόνων.
Στόχος και αυτού του πολυνομοσχεδίου, και όσων προηγήθηκαν αλλά και αυτών που θα επακολουθήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε, δεν είναι η αντιμετώπιση της κρίσης, όπως με περίσσιο ψέμα και υποκρισία ισχυρίζονται, αλλά η επιδίωξη τους να φορτώσουν τα βάρη της στις πλάτες των εργαζομένων.
Έχουμε πόλεμο συνάδελφοι, κι αυτός ο πόλεμος είναι ταξικός. Τάξη εναντίον τάξης, αυτή είναι η αλήθεια.
Επιδίωξη τους είναι να φτηνύνουν, να ρίξουν όσο πιο χαμηλά γίνεται την αξία του εμπορεύματος που λέγεται εργατική δύναμη.
Επιδίωξη τους είναι όταν τους περνάει από το χέρι ακόμα και να μην πληρώνουν καθόλου αυτή την εργατική δύναμη, που είναι η βασική δύναμη και απαραίτητη για την παραγωγή όλου του πλούτου, όλων των αγαθών.
Χωρίς την χειρωνακτική και πνευματική δύναμη του εργάτη, της εργάτριας , του υπάλληλου, τίποτα δεν μπορεί να παραχθεί σ’ αυτόν τον τόπο. Επομένως εμείς έχουμε την δύναμη, στο χέρι μας είναι να τους σταματήσουμε να λεηλατούν την ζωή μας.
Με την οργανωμένη πάλη και δράση μας, με σαφή ταξικό προσανατολισμό μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας. Συσπειρωμένοι, οργανωμένοι στα ταξικά μας Σωματεία μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση, μπορούμε να ανατρέψουμε την εξουσία τους, μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια ανάπτυξη που στο επίκεντρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού, αποδομώντας την λαϊκή συμμαχία της εργατικής τάξης, των επαγγελματοβιοτεχνών και αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας φτωχής αγροτιάς, στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας – λαϊκής οικονομίας.
Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Θεσπρωτίας καλεί τους εργαζόμενους του νομού ανεξαρτήτως κλάδου και τομέα, να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων που οι εργοδότες αυθαίρετα τους παρακρατούν τους μισθούς τους και έμπρακτα με την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στις 24 Γενάρη να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη.
Η μη καταβολή των μισθών σε εργαζόμενους ενός κλάδου αφορά όλους τους κλάδους, όλους τους εργαζόμενους. Σήμερα είναι αυτοί απλήρωτοι, αύριο θα είμαστε εμείς.
Όλοι στην κινητοποίηση, όλοι έξω από το σούπερ μάρκετ Δήμα, στις 8 το πρωί της Παρασκευής 24 Δεκέμβρη.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: