Διαβούλευση για το ΧΥΤΥ με τους νέους Αυτοδιοικητικούς


Σε διαβούλευση με τους νέους Αυτοδιοικητικούς, όπως είχε δεσμευθεί η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, τέθηκαν τα προτεινόμενα σενάρια διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο. Ειδικότερα, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια το μεσημέρι της Τρίτης 21/12/10 η μελετητική ομάδα παρουσίασε το τεύχος της μελέτης που αφορά την επιλογή των χώρων για τη χωροθέτηση της μονάδας επεξεργασίας των Αστικών Στερεών Αποβλήτων(ΑΣΑ) καθώς και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (Χ.Υ.Τ.Υ) στην Ήπειρο.

«Με τη σημερινή σύσκεψη γίνεται πράξη η δέσμευσή μου προς τους νέους Αυτοδιοικητικούς, να τεθεί η μελέτη σε διαβούλευση και να παρουσιαστούν τα προτεινόμενα σενάρια διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο ώστε να ενημερωθούν ουσιαστικά και να δημιουργηθεί έτσι η μέγιστη δυνατή συναίνεση για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλάνιζε επί χρόνια την περιοχή» τόνισε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Γενική Γραμματέας και ευχήθηκε αυτή η διαβούλευση να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το καλό της περιοχής και των πολιτών.
Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, ο Αιρετός Περιφερειάρχης, η Αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης « Ήπειρος Τόπος Να Ζεις», Δήμαρχοι των «Καλλικράτιων» Δήμων, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. τμήμα Ηπείρου, ο πρόεδρος και μέλη της Επιτροπής Επίβλεψης και παραλαβής της μελέτης, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α., αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος και έγινε ανταλλαγή απόψεων. Ακολούθως, σε κλίμα ομοφωνίας, αποφασίστηκε οι νέες Αυτοδιοικητικές Αρχές να στείλουν στην Επιτροπή τις παρατηρήσεις ή και τις υποδείξεις τους έως τις 20 Ιανουαρίου οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου τα μέλη της να καταλήξουν σε οριστικές αποφάσεις και να δώσουν συγκεκριμένες οδηγίες στη μελετητική ομάδα για την προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: