Η τελευταία εκπομπή του Λάρι Κινγκ

BINTEO
Ο Λάρι Κινγκ ολοκλήρωσε τον κύκλο του στο CNN αποχαιρετώντας την Πέμπτη ένα talk show με εκατομμύρια τηλεθεατές, εκλεκτούς προσκεκλημένους και 25 χρόνια πορείας που σημάδεψαν την αμερικανική τηλεόραση και όχι μόνο.
«Καλησπέρα και καλωσορίσατε στο τελευταίο «Larry King Live», είπε ο 77χρονος δημοσιογράφος ανοίγοντας την τελευταία εκπομπή του.
Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε τον Κινγκ «ένας από τους γίγαντες της μετάδοσης» ("one of the giants of broadcasting").

Ο Κινγκ είχε ανακοινώσει τα σχέδια αποχώρησής του από τον Ιούνιο, δηλώνοντας πως θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.

Γεννηθείς στο Μπρούκλιν, ο Λάρι Ζέιγκερ τον οποίο ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες είχε αποκαλέσει «Larry The King», έγινε μία από τις πιο γνωστές φιγούρες της αμερικανικής τηλεόρασης.
Ανάμεσα στις προσωπικότητες που είχαν εμφανιστεί στην εκπομπή του ήταν ο Γιάσερ Αραφάτ, ο μποξέρ Μάικ Τάισον και ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy Χιου Χέφνερ.
Φυσικά, στο Larry King Live το οποίο ξεκίνησε το 1985, έχουν φιλοξενηθεί όλοι οι πρόεδροι των ΗΠΑ, από τον Τζέραλντ Φορντ μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα.
Ο παρουσιαστής έχει τιμηθεί με βραβείο Έμμυ, ενώ έχει πάρει τουλάχιστον 40.000 συνεντεύξεις.

Στην τελευταία εκπομπή, ο Λάρι Κινγκ αγωνιζόταν να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς αποχαιρετούσε το κοινό λέγοντας: «Αντί για αντίο, πώς σας φαίνεται το "τα λέμε";»

Όλα τα φώτα έσβησαν στο στούντιο και στη συνέχεια ένας προβολέας φώτισε το μικρόφωνο, σήμα κατατεθέν της εκπομπής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: